Emotionaalinen vapaus: Nöyryys

Jos sinulla on nöyryyden kanssa välejä selvitettävänä, sana saattaa nostattaa sinussa inhonväristyksiä. Eikä ihme, sillä nöyryys käsitetään helposti jollakin tapaa vähän vinoon.

Se ei ole arvottomuutta. Ensinnäkin nöyryys ja arvottomuus ovat aivan eri asioita. Se että ihminen vähättelee, surkuttelee tai polkee itseään maanrakoon ei ole nöyryyttä. Se on toimintaa, jota ihminen tekee, jos hän kuvittelee olevansa arvoton.

Se ei ole sokerikuorrutus. Nöyryys ei myöskään ole maireutta tai yritystä peitellä omaa erehtyväisyyttään. Se ei ole peiteltyä halua miellyttää muita ulkokultaisilla sanoilla tai käytöksellä.

Ei ole virheitä. Nöyryyden merkitys palautuu mieleen, kun muistaa universumin laajuuden. Jos ajattelee vaikka luontoa ja sitä, kuinka luonnossa ihmisen mielelle kummalliset ja usein tuntemattomat yksityiskohdat todella palvelevat jotakin tarkoitusta ja kokonaisuutta. Sinä olet osa luontoa. Miksi siis sinä et kaikessa kummallisuudessasi palvelisi jotakin tarkoitusta ja olisi täysin tarkoituksenmukainen juuri sellaisena kuin olet juuri nyt?

Kiitollisuus ja yksinkertaisuus. Nöyryys voi siis olla laajemman perspektiivin mukanaan tuomaa yksinkertaisuutta. Kun on todella hyväksynyt laajemman perspektiivin ja lakannut arvostelemasta sen pienen pieniä ja usein ihmismielelle tuntemattomia osia, voi olla nöyrä. Nöyryys voi olla tosiasioiden myöntämistä tavalla, jossa luotetaan yksityiskohtien tarkoituksenmukaisuuteen kokonaisuudessa. Nöyryys voi siis pohjimmiltaan olla luottamusta ja toisaalta kiitollisuutta siitä, että se mikä on, on.

 

***

Ajatuksia hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.