Oletko liian ankara?

Kun ihminen on ankara, hän ei yleensä huomaa sitä itse. Miksi?

Kova synnyttää kovaa. Ihminen ei koskaan suhtaudu itseensä tai muihin ihmisiin muuten kuin tavalla, jolla häntä on kohdeltu niin ensin. Ankaruus syntyy siis ankarissa olosuhteissa.

Pehmeä sulattaa kovan. Ankaruus ei sula pois tuomitsemalla tai sättimällä. Se sulaa pois tiedostamalla ja pyrkimällä katsomaan tilannetta uudelleen lempeyden silmin. Mitä hyväksyvämmin ja myötätuntoisemmin voimme suhtautua niihin kohtiin, joissa ennen oli ankaruutta, sen enemmän siellä on mahdollista sijaita vapautta.

Pehmeä lisää pehmeää. Kun opimme lempeyttä itseämme kohtaan, osaamme luonnostaan kohdella muita ihmisiä ja tilanteita hyväksynnällä ja ymmärryksellä. Ankaruus voi olla vastustusta ja sen lieventyminen voi sulavoittaa elämistämme ja olemistamme. Mitä useammin osaamme olla kovan sijasta pehmeä sitä enemmän tulemme rakentaneeksi lempeyden kulttuurille mahdollisuuksia kasvaa.

 

***

Ajatuksia hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.