Vedic Art avaa luovuutta

vedic art

Vedic Art avaa hiljaisuuden ja maalaamisen kautta luovuuden lukkoja. Siinä omaa maalaamista ei arvoteta kyttäämällä lopputulosta. Maalauksia ei arvostella eikä omia töitä verrata kenenkään toisen töihin. Menetelmä auttaa päästämään irti luovuuden esteistä ja elvyttämään omaa itseilmaisua, ilmenivät ne itsellä luontevimmin millä alueella tahansa.

Vuonna 2004 minulle tuli olo, että kaipasin elämääni värejä ja luovuutta. Halusin maalata, mutta en perinteisellä tavalla. En etsinyt maalaamisesta sitä, että osaisin jäljentää maisemia, eikä minulla ollut mitään hinkua olla kuvataiteilija tai edes maalata taidetasoista kuvataidetta. 

Halusin vain maalata. Aluksi hakeuduin työväen opiston kurssille ja otin haltuun perusteita.

Vedic Art avaa taiteilijuutta

Minulle kyse oli jostain syvemmästä kuin ”oikein tekemisestä”. Halusin yhdistyä sisimpäni luovuuteen. Toivoin saavani omaa taiteilijuuttani ja luovuuttani auki.

Halusin löytää sellaisen maalauskurssin, joka ei keskittyisi maalaamisen ulkomuotoon, vaan taiteen tekemisen sisäiseen prosessiin.

Ei mitään kukka-asetelmien kopioimista

En tiennyt, että Vedic Art -kursseja on olemassa. Kaikki taidekurssit, joita löysin, tuntuivat keskittyvän taiteen opettamiseen eri tavalla, kuin mikä minua kiinnosti. En halunnut jäljentää mukeja enkä maalata kukkasommitelmia. Tietysti kaikessa tekemisessä perustaitojen hankkinen on tärkeää. Myös minä maalasin mukeja ja kukkasommitelmia. Tarpeeni oli kuitenkin syvemmällä.

Löysin vastauksen toiveeseeni sattumusten kautta vasta vuonna 2013. Satuin istumaan samassa meditaatioryhmässä naisen kanssa, joka veti Vedic Art -maalauskursseja. Aloin käydä viikon mittaisilla maalausleireillä kesäisin.

Vuonna 2019 valmistuin itsekin Vedic Art -opettajaksi. Nyt voin siis vetää maalausleirejä itse. Avaan Vedic Art menetelmää lisää täällä.

Vedic Art -maalauksiani kesältä 2019.
Vedic Art -maalauksiani kesältä 2019.
Minä ja maailmankaikkeus 2017 (80 x 100). Sekatekniikka.
Minä ja maailmankaikkeus 2017 (80 x 100). Sekatekniikka.
Kokkolintu by Jenni Arbelius
Feenix-lintu lensi kankaalleni kesällä 2020. Siitä hetkestä alkoikin minulle monella tapaa uuden alku.
vedic art
Taidenäyttelyä ripustamassa Galleria Foggassa vuonna 2017. Kuvassa Mammutti (100×120), 2016.
taidejuliste
Serpentine-taulun voi ostaa nykyään taidelaatuisena julisteena. Alkuperäinen taulu syntyi vuonna 2017.

Tällä videolla olen itse maalausleirillä kesällä 2016. Selostan videolla silloista taideprojektiani ja avaan myös Vedic Artia lisää. Sulkatauluja ei ole enää myynnissä.

Taustalla vedinen viisausperinne

Vedic Art perustuu vediseen viisausperinteeseen, josta on johdettu 11 taiteen prinsiippiä. Vedic Artin toi Pohjoismaihin ruotsalainen taidemaalari Kurt Kjällman. Prinsiipit toimivat sykäyksenä luovuudelle.

Maalausleireillä ollaan pääosin hiljaisuudessa ja annetaan oman mielen alkaa nostaa luovuuden esteitä esiin, jotta niistä voi päästää irti. Kun onnistuu ylittämään niitä maalaamisen avulla käytännössä ja konkreettisen tekemisen avulla, luovuus pääsee helpommin laajenemaan millä tahansa elämänalueella. Este on jo ylitetty. Minulla kurssit ovat avanneet maalaamisen lisäksi kirjoittamista, joka on itselleni kaikkein ominaisin luovuuden ilmenemismuoto.

Unelmana maalauskurssi kerran kesässä

Unelmissani on, että voisin koota joka kesä kaikki kiinnostuneet viikoksi yhteen johonkin ihanaan paikkaan Suomessa. Haluan, että kurssilla on kaunis ympäristö luonnon helmassa, vettä lähellä uimista varten, kivat huoneet majoituksessa ja – tietysti hyvä ruoka.

Tänä vuonna unelmaa ei ollut vielä mahdollista toteuttaa, mutta jatkossa kaikki kurssit löydät sivuillani täällä. Ilmoittaudu myös sähköpostilistalleni täällä, niin saat tiedon tulevista kursseista heti sähköpostiisi.

Jenni

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.