Väsyttääkö? Kuuntele kehoasi.

Väsymys voi olla viestintuoja. Se voi olla kehosi keino kertoa, että jotain on vinossa – tai että jotain ihanaa on tulossa. Tässä muutama avain, jota voit kokeilla ja selvittää mitä väsymys yrittää sinulle kertoa.

Fyysinen väsymys. Tarkista, onko väsymykseesi jokin maanläheinen syy. Uupumus voi johtua yksinkertaisesti siitä, että kehosi kaipaa enemmän unta, lepoa ja leikkiä, ravitsevampaa ruokavaliota, säännöllisempää tai ainakin omalle rytmillesi sopivaa elämää ja riittävää liikuntaa. Voiko kyseessä olla jokin sairaus, hormonaalinen häiriö tai ravintoaine- tai hivenainepuute? Kun elämä on kiireistä ja se täyttyy tehtävälistoista, voivat kehon perustarpeet jäädä viimeiseksi. Muista, että niistä ei kannata tinkiä. Päinvastoin, mitä vaativampi elämäntilanne, sen suuremmalla syyllä kannattaa pitää huolta sopivasta määrästä lepoa, liikuntaa ja laadukasta ravintoa ja huolehtia siitä, millä mallilla oma terveys todella on.

Tuhlaavaa ajankäyttöä. Tutki omia tekemisiäsi. Milloin väsymys iskee, mitä silloin teet tai ajattelet? Voiko olla, että käytät aikaasi vääriin asioihin, velvollisuuksiin tai tottumuksiin, jotka eivät enää palvelekaan parastasi? Mitä jos kehosi yrittää kertoa sinulle, että ”tämä mitä panet minut tekemään on tylsää eikä se sovi minulle, anna minun olla!” Mieti ajankäyttöäsi ja jos mahdollista, karsi ne tekemiset, joita et oikeasti halua tehdä.

Voimien kerääminen. Joskus väsymys iskee ennen uutta elämänvaihetta. Silloin voi olla parempi olla toppuuttelematta levontarvetta ja vain antautua sille. Tarvitset unta, sillä keräät voimia tulevaan. Tarvitset unta, sillä unessa tietoinen mielesi on poissa pelistä ja olet paremmin yhteydessä alitajuiseen viisauteen. Tarvitset unta, sillä tarvitset unta. Asian ei tarvitse olla tämän monimutkaisempi. Siispä: nuku kun nukuttaa!
***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.