Kiltti + kiva = menestys

Yritysmaailman muutoksesta on puhuttu jo pitkään. Yrityskonsultti Tim Sanders kirjoitti jo vuonna 2002 ilmestyneessä kirjassaan Love is the Killer App siitä, kuinka kyynärpäätaktiikalla ja tunteettomalla business-mentaliteetilla ei enää nykyajan yritysmaailmassa pärjää. Uusia valtteja ovat tieto, tiedon jakaminen anteliaasti ja lämmin asenne. Vain ne tuovat lisäarvoa maailmassa, jossa tarjonta on niin runsasta, ettei ilkimysten kanssa ole pakko tehdä kauppaa. Tässä muutama vinkki, joilla tuot rakkautta työhösi ja teet omasta elämästäsi huomattavasti mukavampaa.

Anna. Mieti mitä voit työlläsi antaa. Miten voit palvella sillä muita, miten voit antaa osaamistasi entistäkin hienostuneemmin? Älä pihistele jakaa tietoasi, kontaktejasi, mitä tahansa minkä tiedät hyödyttävän muita. Pane hyvä kiertoon ja luota, että se tulee sinulle jossakin muodossa takaisin.

Ole läsnä. Kun töitä on paljon, ihminen muuttuu helposti juroksi tietokoneen ruudun tuijottajaksi. Ajattelemme helposti, että ihmissuhteisiin ehtii paneutua sitten, kun on ensin hoitanut velvollisuudet alta pois. Velvollisuudet eivät koskaan lopu. Eivät myöskään mahdollisuudet hyviin kohtaamisiin. Muista kuljettaa molempia työssäsi mukana, ikään kuin sisään kudottuna. Katso ihmisiä silmiin, kysy kuulumiset, kuuntele pidempään ja paremmin, tee toiselle palvelus. Ne ovat pieniä eleitä, joilla voi olla suuri vaikutus viihtyvyyteen, yhteyden kokemiseen ja merkityksellisyyden tunteeseen työssä.

Osallistu. Tylsimmästäkin työstä, elämäntilanteesta, tehtävästä ja päivästä saa enemmän irti, kun osallistuu siihen aiempaa paremmin. Kyse on siitä, että huomioi pienet asiat ja antaa niiden tapahtua. Kiinnitä herkeämätön huomiosi siihen, mitä teet. Ihmisiin, jotka kohtaat, askareisiin, jotka teet. Tutustu muiden ihmisten ajatuksiin ja toteuta joskus spontaanejakin impulsseja, joita itsellesi tulee mieleen. Aloita pienestä ja ala sanoa päivittäin itsellesi, muille ihmisille ja mahdollisuuksille kyllä. Mene mukaan elämään, riko rutiinejasi ja katso, mikä muuttuu!
***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.

1 Comment

  1. Jaana Rajahalme

    Hei Jenni!

    Hieno kirjoitus taas, jonka sydämellä allekirjoitan! 🙂

Comments are closed.

Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.