Anna anteeksi ja päästä irti

Anteeksiantamattomuus on kuin joisi myrkkyä joka päivä ja odottaisi, että joku toinen kuolee siihen. – Buddhalainen sananlasku.

 

Kyky antaa anteeksi ja päästää irti on äärimmäisen arvokas taito, jonka vaikutukset säteilevät työhön, ihmissuhteisiin, omaan oloon, kaikkeen elämään. Silti anteeksipyytämiseen ja anteeksiantamiseen liittyy hankalia asenteita, joista voi olla vapauttavaa päästää irti.

Anteeksipyyntösi ei ole sinulta pois. Jos olet loukannut jonkun tunteita, voit aina pyytää asiaa anteeksi. On yhdentekevää ymmärrätkö, mikä toista loukkasi tai miksi. On aivan sama onko sinun mielestäsi toisella syytä tunteisiinsa vai ei. Jos tunteita on loukattu, sinä voit pyytää anteeksi sitä, että olet loukannut niitä. Anteeksipyyntö ei tee sinusta syntipukkia tai syyllistä, se tekee sinusta ihmisen, joka osaa ottaa muiden tunteet huomioon. Anteeksipyyntö ei tarkoita sitä, että sinulla olisi velvollisuus jäädä syyllisyyskierteeseen tai mennä mukaan toisen tunnedraamaan. Voit vain sanoa olevasi pahoillasi, tarkoittaa sitä ja mennä eteenpäin.

Anteeksiantosi ei ole sinulta pois. Joskus anteeksiantaminen tekee todella kipeää. Se voi viedä vuosia ja vaatia pitkän prosessin, jossa vapautetaan kaikki ne tunteet, jotka tapaukseen liittyvät. Lopullisen rauhan tuo kuitenkin vasta anteeksianto. Se ei tarkoita sitä, että hyväksyisit teon tai kannattaisit kyseistä toimintaa. Se tarkoittaa vain sitä, että vapautat kokemuksen, annat sen mennä, tiputat sen tuoman painolastin itseltäsi. Mitä enemmän voit antaa anteeksi, sen keveämmin voit kulkea omassa elämässäsi eteenpäin.

Irtipäästämisesi on sinulta poistettu taakka. Anteeksianto on vastuunottoa omasta elämästäsi, sillä kun annat anteeksi, et voi enää käyttää huonoa kokemustasi tekosyynä omaan pahoinvointiisi tai siihen, ettet toteutua asioita, joita oikeasti haluat. Päästä irti ja vapautat itsesi antamalla olla. Voit harjoitella anteeksiantoa yksinkertaisesti päättämällä antaa anteeksi. Ei ole väliä, onko anteeksiantosi heti syvä tai todellinen, päätös on askel oikeaan suuntaan. Kun lopulta todella annat anteeksi, vapautat toisen ihmisen painon oman voimasi päältä. Et anna enää kenenkään tai minkään kokemuksen pidätellä itseäsi. Anteeksiantosi ei ole sinulta pois. Se lisää henkilökohtaista vapauttasi ja vahvistaa omaa voimaasi.
***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.