Oma totuus vai muiden totuus?

Hyvinvoivassa yrittäjyydessä kuuntelemisen taito on äärimmäisen tärkeää. On osattava kuunnella itseään, jotta voi ylipäätään tarjota omaa osaamistaan ja toimia tavalla, joka tuntuu itsestä hyvältä. Toisaalta toisten ihmisten näkemyksistä voi olla hyötyä – jos osaa erotella hyvät ja huonot neuvot toisistaan. Miten löytää tasapaino itsensä kuuntelun ja toisten ihmisten näkemysten kuuntelun välille, kun kyseessä on oma liiketoiminta, onni ja elämä?

Itsensä kuuntelu. Kaikkein tärkeintä on kuunnella itseään. Etsi sinulle sopivin keino oman sisäisen äänesi kuulemiseen. Monella siihen auttaa aika hiljaisuudessa, luonnossa, kävelyillä, joogamatolla, saunoen tai muissa aktiviteeteissä, jotka ovat kevyen fyysisiä ja monotonisia. Toiset kuulevat itseään paremmin suhteessa muiden mielipiteisiin, vasten muiden näkemyksiä. Etsi oma tapasi kuunnella itseäsi ja usko sisäiseen näkemykseen, joka sinulle muodostuu.

Kuka puhuu. Ihmisillä on valtava tarve tarjota omia neuvojaan, tai siltä ainakin tuntuu siinä vaiheessa, kun oma näkemys ei ole vielä täysin valmis. Neuvot saattavat olla hyviä, tai sitten eivät. Sinä olet vastuussa siitä, että erottelet, keitä kannattaa kuunnella ja millä tavalla. Korvia kannattaa höristää silloin, kun äänessä on ihminen, joka on todella osoittanut onnistuneensa samoissa asioissa, joita sinä tavoittelet.

Oikea lojaalisuuden kohde. Muista, että jotkut antavat neuvojaan tunteakseen itsensä turvallisemmaksi, pyrkiäkseen ”korjaamaan” muissa ihmisissä keskeneräisyyttä, jota he eivät itse kestä. Sinun tehtäväsi ei ole tarjota turvallisuutta heille vaan itsellesi, pysymällä uskollisena omalla totuudellesi. Tulit sitten ymmärretyksi aina ja kaikkialla tai et.

Miten tuo voisi toimia minulle? Hyvien neuvojen erottelukykyyn liittyy vahvasti tiedostaminen, niin muiden ihmisten lähtökohtien kuin omien tavoitteiden ja arvojen suhteen. Voit kuunnella toisia tietoisena siitä, että he puhuvat luonnollisesti vain omasta lähtökohdastaan, ja saattavat silti tarjota omasta maailmastaan jotain, jota voit soveltaa omassa yritystoiminnassasi. Kuuntele kiinnostuneena ja avoimin mielin. Kiinnitä huomiota siihen, voisiko jokin sanotussa soveltua sinun yritystoimintaasi ja jos voisi, miten? Suodata muiden ihmisten ideat oman myllysi läpi ja katso, voisivatko ne asettua osaksi työtä ja elämää, jonka sinä haluat itsellesi luoda. Usein jopa töksähtävien kommenttien alla voi olla jotain, josta voi olla todellista hyötyä toiminnallesi. Kritiikkiä on mukavampi ottaa vastaan, kun päätät hyötykäyttää siitä ne osat, jotka aidosti kehittävät omaa toimintaasi haluamaasi suuntaan.

 

TULE VAHVISTAMAAN OMAA SISÄISTÄ ÄÄNTÄSI Intuitiivisen yrittäjyyden, Korkeimman potentiaalin jäljillä ja Näkymisen valmennuksen verkkokursseille! Huomaa aikaisen ilmoittautujan etu, joka on voimassa 13.5. saakka.

***

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

***

 

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.