Löydä oma heimosi

”Jos pyrkimyksenäsi on tehdä jotain sinulle merkittävää, on erittäin tärkeää, että ympäröit itsesi ihmisillä, jotka yksiäänisesti tukevat tavoitteitasi.” Näin toteaa kirjailija Clarissa Pinkola Estés teoksessaan Naiset jotka kulkevat susien kanssa (Basam Books 2014).
Kun lähdet tavoittelemaan unelmiasi, on äärimmäisen tärkeää, että löydät ympärillesi ihmisiä, jotka ymmärtävät ja tukevat sinua urakassasi. Huojentavaa on, että lopulta juuri se, että ryhdyt koko hommaan, useimmiten saattaa sinut yhteen heidän kanssaan. Ai miten niin?

Kuuntele itseäsi. Suuret elämänmuutokset lähtevät tarpeesta tutustua itseensä paremmin. Mitä enemmän tutustut omiin arvoihisi ja siihen, miltä haluat elämäsi sinusta tuntuvan, sitä vaikeampaa sinun on mahtua vanhaan rooliisi. Niinpä sisäinen voimistumisesi johtaa ulkoisiin muutoksiin (ja joskus toisinpäin). Samanhenkisiä ihmisiä on helppo löytää, kun tunnistat minkälainen itse olet ja annat itsesi muuttua siihen suuntaan, johon sielusi sinua vetää.

Ulvo. ”Se, joka ei osaa ulvoa, ei löydä laumaansa.” Charles Simic. Ilmaise siis sitä, mitä tunnet oikeaksi. Kerro ajatuksistasi, arvoistasi ja tunteistasi. Keskustele ihmisten kanssa, joiden kanssa koet yhteyttä. Sano ääneen mitä kaipaat, tarvitset, ihailet ja arvostat, kerro miten haluat elämääsi elää. Kirjoita. Oman sisimmän paljastaminen on kuin oman käden ojentamista. Sitä tarvitaan, jotta käteen voi tarttua.

Ja löydät oman heimosi. Mistä tiedät löytäneesi heimosi? Näiden ihmisten seurassa tunnet rauhaa ja hyväksyntää. Heimo tuntuu hyväksyvältä katseelta. Siltä, että tunnet ympärilläsi olevan ihmisiä, jotka tietävät sinun löytävän oman tiesi, omat ratkaisusi, oivalluksesi ja kaiken muunkin tarvitsemasi, jopa silloin kun sinusta itsestäsi tuntuu päinvastaiselta. Tuetuksi tuleminen on lopulta sitä, että sinulle annetaan tilaa tukea itseäsi tavalla, joka on sinulle olennaista juuri nyt, uskotaan että sinussa on kaikki tarvittava voima ja viisaus ja riennetään apuun, kun sitä pyydät.

 

***

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ihmisyydestä joka tiistai.

***

 

 

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.

1 Comment

  1. Jaana Rajahalme

    Kiitos Jenni 🙂
    Juuri näin! Kun lähdin rohkeasti kertomaan ihmisille pyrkimyksistäni ja haaveistani, ”oikeat” ihmiset, hengenheimolaiseni, ilmestyivät elämääni. Heidän kanssaan on hyvä ja helppo jatkaa eteenpäin… 🙂

Comments are closed.

Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.