Hyvä, paha kunnianhimo

Kunnianhimo on hyvä juttu. Se saa meidät päättäväiseksi, keskittyneeksi, suuntautumaan tiettyä päämäärää kohti, toimimaan tavoitteittemme eteen.  Kunnianhimo voi viedä pitkälle, mutta se ei aina vie paikkaan, jossa on onnellinen. Tutkaile siis omia motiivejasi tarkkaan ja valitse kunnianhimosi kohde viisaasti.

Määrittele menestys. Pysähdy miettimään, mitä menestys sinulle tarkoittaa tunteen tasolla. Olet todennäköisesti jo hahmottanut, mikä mielesi käsitys menestyksestä on, joten aloita nyt tunteesta. Miltä haluat, että sinusta tuntuu? Mitä tunteita haluat tuntea päivittäin, millaiselta toivot tuntevasi olosi omassa kehossasi?

Tekemisen tapa. Joskus tavoite voi olla hyvä, aito ja suoraan sydämestä. Se vaan, että sen toteuttaminen ontuu. Tekeminen saattaa puuroutua liiallisesta ankaruudesta itseä kohtaan, väärästä velvollisuudentunnosta, turhasta syyllisyydentunnosta ja jatkuvasta itsensä epäilemisestä. Tai ehkä toimintamallissasi on jotain vikaa. Ansaintalogiikkasi ei toimi tai työsi on organisoitu huolimattomasti. Tutki, mitä tekemisen tavassasi mättää. Joskus pienistäkin oivalluksista ja muutoksista voi olla suurta apua ja sinun on taas paljon helpompi hengittää.

Unohda lopputulos. Älä anna elämän valua ohi odottamalla, että suuret suunnitelmasi toteutuvat. On hyvä linjata tavoitteitaan pitkällä aikavälillä ja sitoutua työskentelemään niiden eteen. Elämä kuitenkin tapahtuu tässä ja nyt. Jokainen päivä ja jokainen teko vie asioita eteenpäin ja riittää sellaisenaan. Ja muista, ettet menetä mitään, vaikka välillä unohtaisit tyystin sen, minne olitkaan menossa.

Kiitä pienistä askelista. Jos olet yksinyrittäjä tai freelancer, saatat tuntea olevasi todella kiireinen ilman, että saat mitään konkreettista aikaan. Voit alkaa kirjata kalenteriin asiat, jotka sait kunakin päivän tehtyä tai voit ottaa tavaksi luetella mielelessäsi työpäivän päätteeksi mitä kaikkea sait päivän aikana edistettyä ja kiittää siitä itseäsi. Pienillä askelilla on väliä. To do -listat ovat työssä kuin työssä hyvä juttu, mutta already done -listoista tulee parempi mieli!

 

***
Tervetuloa valmennusasiakkaaksi!
***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.