Päätös on muutoksen alku

Maailma on täynnä mielipiteitä, asenteita, näkemyksiä, toimintamalleja. Et voi kontrolloida muita ihmisiä tai maailmaa, mutta voit vaikuttaa omaan mieleesi, asenteeseesi ja toimintasi. Joskus pelkkä päätös saa paljon aikaan.

Ota suunta. Päätöksellä on valtava voima. Jo sillä, että teet päätöksen, on voimaa. Millainen päätös tässä tilanteessa tukee sinua? Tee päätös mielessäsi. Mitä kohti päätät nyt mennä? Voit toki päättää isoja linjoja, mutta myös pienet ja jokapäiväiset päätökset ovat tärkeitä. Jos olet päättänyt elää terveellisesti, mitä se tarkoittaa tänään? Millaisia valintoja teet nyt? Jos olet päättänyt panostaa ihmissuhteisiisi, päätä se nyt uudelleen ja toimi sen mukaan, tänään.

Rajat. Jos sinulla on vaikeaa vetää rajoja, on päätösten tekeminen oivallinen apu. Päätä mitä et enää siedä. Miten sinua ei enää kohdella? Millaisista ihmisistä tai toiminnasta otat etäisyyttä, mihin et lähde enää mukaan? Kirjoita päätös ylös tai sano se mielessäsi. Toista se niin usein kun on tarvis, kunnes todella uskot sen itse. Kun olet sisäistänyt päätöksesi, siitä tulee uusi raja, jonka muutkin aistivat. Ja jos eivät aisti, teet sen kyllä itse tiettäväksi. Päätökset tuovat valtavasti sisäistä voimaa.

Kuuntele tunnetta. Asioissa on monia puolia. Voit miettiä päätösten syitä järjen kannalta. Ja sitten voit miettiä, mikä tuntuu oikealta. Tunteet määrittelevät pitkälti sen, oletko onnellinen vai et. Kokeile erilaisia päätöksiä. Miltä ne tuntuvat kehossasi? Mitä jos valitsisit sen päätöksen, joka tuntuu parhaimmalta?

Leiki päätöksillä. Ota mallia lapsista. Lapset päättävät leikkiä. He päättävät, että tuolille aseteltu peittokasa on maja. Silloin se on maja. Mieti mitä sinä voisit päättää tänään? Olla rento ja joustava? Energinen ja aikaansaava? Päätä millainen olet tänään ja ala leikkiä päätöksillä päivittäin. Huomaat, että vain harvat toimintamallit johtuvat pysyvästä persoonallisuuden piirteistä. Ne voivat olla vain tapoja tai tottumuksia, jotka muuttuvat kun niitä muuttaa.
***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

 

 

 

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.