Estääkö sitoutumiskammosi onnellisuutesi?

Yrittäjän menoa voi haitata sitoutumiskammo.  Moni meistä tavoittelee vapautta, se saattaa olla suurin syy siihen, miksi olemme yrittäjiä ylipäätään. Tavoite on hyvä ja ymmärrettävä, mutta vapauteen kaipuu voi välillä saada hassuja muotoja. Joskus se saattaa jopa estää omaa vapauttamme, sillä sitoutumattomuus ei aina johda elämään, jossa toteuttaa itseään vaan elämään, jossa jättää asioita tekemättä oman pelkonsa vuoksi. Saatamme esimerkiksi problematisoida joidenkin töiden, tehtävien tai vastuiden vastaanottamista aivan kuin meille olisi ehdotettu vankilatuomiota. On viisasta miettiä, mihin aikaansa käyttää, mutta päämäärätön haahuilukaan ei ole välttämättä todellista vapautta. Jos kalenteri on liian auki ”jollekin muulle”, mitä lopulta vie elämässään eteenpäin? Miten elämäntehtäväänsä voi sitoutua niin, että saa vapautta?

Sitoudu pitkällä tähtäimellä. Kun linjaamme pitkällä tähtäimellä sen, mitä elämässämme haluamme tehdä, suuren kuvion osaset asettuvat helpommin kohdilleen. Kun tiedämme itse, että olemme sitoutuneet laajempaan päämäärään, missioon tai elämäntehtävään, oma toimintamme saa suunnan. Samalla yksittäisten projektien vastaanotto tai kieltäytyminen niistä käyvät kätevämmin: jos sillä on jokin osa polullasi kokonaiskuvan kannalta, se on tärkeitä tehdä. Oli kyse kuinka arkipäiväsestä työstä tahansa.

Sitoudu rakastamaan. Kun sitoudumme pitämään itsestämme huolta, pelko vapauden menettämisestä vähenee. Voimme tarkastella jokaista valintatilannetta siitä käsin, tuntuuko tilaisuus meistä hyvältä vai ei. Voimme valitan vaihtoehdon, joka tuntuu hyvältä ja kieltäytyä siitä, mikä tuntuu pahalta. Kun sitoudumme rakentamaan itsellemme työtä ja elämää, jota rakastamme, ei ajatus sitoutumisesta tunnu enää lainkaan hassummalta, eihän?

Sitoudu tehtävään. Samalla tavalla kuin jokainen ihminen on arvokas sellaisena kuin hän on, myös jokainen työtehtävä on arvokas sellaisenaan. Laskujen lähettämisestä, kirjanpidosta tai vuosisuunnittelusta tulee paljon mukavampaa puuhaa, kun päätämme hoitaa kunkin meneillään olevan tehtävän pieteetillä, oli se mikä tahansa. Sitoutumisen voi nähdä myös läsnäolon muotona. Kun tiedämme kuka olemme, mitä olemme tekemässä ja miksi, voimme ottaa jokaisen hetken rennommin ja antaa sille täyden huomiomme. Tällöin vapaus on ikään kuin sisäänrakennettuna kaikessa toiminnassamme.

 

***
Varaa nyt paikkasi intuitiivisen yrittäjyyden verkkokurssille (16.9.–16.12.) ja hyödynnät aikaisen varaajan edun!

***

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

***

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.