Organisoidu, luova ihminen!

Järjestelmällisyys, suunnitelmallisuus, organisoitunut toiminta. Kuulostaako tylsältä? Siinä tapauksessa saatat tarvita niitä enemmän kuin koskaan. Luovan ihmisen on tärkeää saada tilaa ja aika luoda. Luovaa toimijaa kiinnostaa sisältö, merkityksellisyys ja se, että on tekemisissä asioiden ytimen kanssa. Arvaa mitä? Voimme käyttää aikaamme enemmän sisältöön, kun järjestämme toimintamme raamin kuntoon ensin.

Vuosisuunnitelma. Käytä muutama päivä vuodessa siihen, että suunnittelet toimintaasi vuoden tähtäimellä, alasta riippuen jopa pidemmällä tähtäimellä. Mitä haluat saavuttaa seuraavien kuukausien aikana? Jotta tavoitteen olisi mahdollista toteutua, mitä toimia se edellyttää? Mihin mennessä? Koska mikäkin asia tulee olla tehtynä, jotta tavoite toteutuu? Kirjaa kuukausi kuukaudelta kalenteriisi ne tehtävät, jotka sinun tulee tehdä tiettyyn päivään mennessä.

Kuukaudet ja viikot. Nyt tiedät, mitä hommia sinun tulee kussakin kuussa edistää, mitkä asiat on saatava päätökseen ja milloin. Muista, että olet toteuttamassa omia tavoitteitasi yrittäjänä. Järjestä siis niille tarvittava työaika kalenteristasi. Merkitse kalenteriisi viikkotehtävät, deadlinet projekteille. Muista ottaa suunnittelussasi huomioon myös lomat ja vapaapäivät! Kirjaa realistisia tavoitteita, äläkä tuki kalenteriasi liian täyteen.

Päivät. Älä tuhlaa työpäivästäsi arvokkaita tunteja ja minuutteja sähköpostin ja Facebookin kanssa näpertämiseen, ellei se ole varsinainen toimenkuvasi. Niputa samantyyppiset työt ja tee ne peräjälkeen, eli tee koko kirjanpito kerralla, soita kaikki tarvittavat puhelut kerralla, hoida sähköpostirumba vain pariin otteeseen päivän aikana ja rauhoita muut ajat varsinaisen työsi sisällölle.  Mieti kolmen kohdan tavoitteet joka päivälle ennen kuin aloitat. Päätä työpäiväsi kertaamalla nopeasti sen, mitä sait aikaan ja kirjoita ylös asiat, jotka sinun tulee seuraavana päivänä hoitaa. Näin saat päitsi selkeämmän kuvan huomisesta työpäivästä, myös tyhjennettyä pääsi ennen kuin lähdet viettämään vapaa-aikaasi.

 

***

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

***

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.