Johda itseäsi sielukkaasti

Harva ajattelee, että yksinyrittäjälle on äärimmäisen tärkeää osata olla johtaja. Yhden ihmisen firmassa johtaja tekee myös siivoojan ja assistentin työt, eikä arkirutiineihin yhdisty samaa juhlavuutta, jonka liitämme johtajuuteen. Johtajuuden tavoittaminen omassa työssään on kuitenkin koko homman ydin, kun tavoittelemme työtä ja elämää, joka tuntuu itsestä merkitykselliseltä ja hyvältä.

Get your shit together. Yrittäjänä oman toimintamme ja hyvinvointimme kannalta on äärimmäisen tärkeää, että tiedämme keitä olemme, mitä olemme tekemässä, miksi ja minne olemme matkalla. Meidän on osattava seurata sisäistä auktoriteettiamme ja toimia sen mukaisesti. Muussa tapauksessa päädymme piikomaan muita, juoksentelemme muiden asioilla sinne ja tänne, unohdamme mitä olimmekaan tekemässä ja kadotamme tekemisemme pointin. Yrittäjyydestä, työstä ja elämästä menee helposti maku, jos unohdamme kuka olemme ja minne olemme menossa.

Miten? Hyvä kysymys. Kun tiedämme tavoitteemme pitkällä aikavälillä, on aika kysyä, että miten. Miten voisimme toimia, mitä meidän täytyy tietää päästäksemme tavoitteeseemme, mitä meidän tulee ottaa se selville, mitä tekoja meidän täytyy konkreettisesti tehdä? Johtajana vain sinä tiedät suunnan. Keinot tavoitteen toteuttamiseen löytyvät, kun ensin tunnistaa sen, mikä puuttuu, kysyy neuvoa, ottaa selvää vaihtoehdoista ja sitten valitsee sopivimmat tavat toimia. Johtajan perusoletus on, että hommat hoituvat ja kaikki kyllä järjestyy. On kyse siitä, että päättää mitä pitää tehdä, miten se tehdään ja muokkaa toiminnan päätöksensä mukaiseksi.

Johda myös silloin, kun sitä ei huomaa. ”Johtaja liikkuu elämässään luontevasti silloinkin, kun kukaan ei seuraa häntä.”Deepak Chopra. Kun muutamme elämäämme, kun muutumme itse tai kun luomme jotain uutta, voi eteemme tulla pitkiäkin aikoja, jolloin toimintamme näyttää ulospäin vaikeasti ymmärrettävältä, epärealistiselta tai jopa epätoivoiselta. Omaa elämäänsä sielukkaasti johtava ihminen on yhtä onnellinen silloin, kun häntä tuetaan kuin hän on silloin, kun ymmärtäjiä ei ole. Jos itse sisimmässäsi tiedät, mitä haluat tehdä, tee se. Jos haluat olla onnellinen nyt etkä vasta sinä päivänä, jolloin urakka on valmis tai päivänä, jolloin tunnet hyväksyvät taputukset olallasi, sitoudu tehtävään sen itsensä vuoksi. Sitoudut nyt, tähän päivään ja tähän hetkeen. Toimintasi tulokset tulevat esiin myöhemmin, jos ovat tullakseen. Merkityksellistä se on ollut koko ajan.

 

***

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

***

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.