Yrittäjä ja taiteilija, näin saat enemmän aikaan

Taiteilijan työssä ja yrittäjyydessä on yllättävän paljon yhteistä. Molemmissa luodaan jotain omaa, heittäydytään prosessiin tuntemattoman armoille ja tehdään paljon töitä. Yhdysvaltalainen Austin Kleon kannustaa kirjassaan Steal Like an Artist (2012) luovan työn tekijöitä vapauttamaan mielikuvituksensa ja saamaan paljon aikaan. Samat periaatteet toimivat myös monella yrittäjällä.

Tee teos, jonka haluaisit itse kokea. Kirjoita sellainen romaani tai leffakäsikirjoitus, jonka haluaisit itse lukea. Tee maalaus, jonka haluaisit omalle seinällesi ja sävellä musiikkia, jota kaipaat omille korvillesi. Yrittäjänä voit luoda tuotteita, joita haluaisit itse käyttää tai tuottaa palveluja, joita maailma mielestäsi tarvitsee.

Ole tylsä. Myytti boheemista hulttio-taitelijasta elää aivan yhtälailla kuin käsitys yritysmaailmaan kuuluvista kissanristijäisistä. Todellisuudessa ne, jotka heräävät aamulla ajoissa ja elävät terveellisesti, ovat niitä, jotka saavat myös paljon aikaan. Luovuus vaatii paljon energiaa, samoin yrittäjyys. Sinulla ei ole energiaa, jos tuhlaat sen muihin asioihin.

Valitse hyvät kumppanit. Sillä, keiden kanssa hengaat, on väliä. Taiteilija on herkkä sielu, joka ottaa vaikutteita kaikkialta. Myös toisista ihmisistä, halusi hän sitä tai ei. Yrittäjän on oltava rohkea ja visionäärinen, eikä kielteisten ja epäkannustavien ihmisten seura tee herkissä vaiheissa omalle työlle hyvää. Katso, missä seurassa liikut ja hakeudu kannustavien ihmisten pariin. Muista, että oli työ mikä tahansa, luova ihminen tarvitsee rinnalleen myös niitä, joilla on maalaisjärkeä, kärsivällisyyttä ja lempeyttä sekä oikeassa kohtaa niitä, jotka kyseenalaistavat ja haastavat omilla kysymyksillään ja vastakkaisilla mielipiteillään.

 

***
Varaa nyt paikkasi intuitiivisen yrittäjyyden verkkokurssille (16.9.–16.12.) ja hyödynnät aikaisen varaajan edun!
***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.