Sielukkaan työskentelyn salaisuus

Elämässä kannattaa sitoutua mieluummin tekemiseen kuin päämäärään. Tällaisen oivalluksen sain, kun luin Russell Simmonsin kirjaa Todella rikas (Basam Books 2013).  On hyvä tuntea itsensä, kuunnella sisintään ja tiedostaa, mitä tarvitsee siihen, että on onnellinen. On hyvä ajatella isosti, miettiä pitkällä tähtäimellä ja luoda viisaita strategioita. Sen jälkeen on uskallettava päästää irti, tehdä, toimia ja elää.

Tekeminen vastaan lopputulos. Onnelliseen työhön päätyy, kun kuuntelee itseään ja seuraa sitä, mitä todella innostaa, kiinnostaa ja tuntuu hyvältä. Uraan ja yritystoimintaan liittyy valtavasti odotuksia. Ja kun etenemme odotukset edellä, kaikki alkaa mennä metsään. Sen sijaan, että nauttisimme kustakin päivästä ja katselisimme kunnioituksella sitä, kuinka hienosti asiat muotoutuvat pala palalta, ajamme itsemme jatkuvaan tyytymättömyyteen. Näemme vain sen, mitä ei vielä ole. Pelkäämme, ettemme riitä. Emmekä riitäkään, suhteessa omiin odotuksiimme. Sielukas työ, yrittäminen ja eläminen on sitä, että sitoutuu toimintaan, siihen että hoitaa juuri nyt meneillään olevan päivän askareet ilolla ja rentoudella. Siinä kaikki.

Tehokasta toimintaa. Tekeminen on hankala käsite. Voi yrittää tehdä, voi tehdä tekemällä, voi suorittaa suorittamalla… Yhdistävä tekijä tehottoman toiminnan taustalla saattaa olla sisäinen tai ulkoinen pakko. Jos suorittaa jotain pakonomaisesti, tulos on hengetön. Lopulta ei-tekeminen on kaikkein tehokkainta toimintaa. Ei siis tekemättä jättäminen, vaan se, että antaa jonkin asian tulla tehdyksi itsensä kautta, ilman että niin kovasti määräilee, miten sen tulisi tapahtua.

Sisäänhengitys ja uloshengitys. Sielukkaan työskentelyn taustalla on aina kyky kuunnella itseään ja omaa sydäntään. Joskus siitäkin voi tulla pakokeino. Ihmisen tarkoitus on kai elää, tehdä työtä ja rakastaa, eikä vain ajatella sen mahdollisuutta? Jos huomaat tietäväsi, mitä todella haluaisit tehdä, mutta jahkailet koska pelkäät, ettet ”ole vielä valmis”, mitä jos antaisit vain mennä? Oma työsi opettaa sinua tekemisen kautta. Itsetuntosi kasvaa jokaisen kokemuksen myötä täysin ilman ponnisteluja. Pelkkä meditoiminen ja sisäänpäin kääntyminen ei koskaan voi tuoda käytännön kokemusta. Se tuo sisäisyydeltä tärkeitä ideoita ja impulsseja, mutta niitä on tarkoitus toteuttaa elävässä elämässä. Joskus on aika antaa asioiden muhia ja hengittää sisään. Sitten on aika hengittää ulos, antaa palaa ja vain tehdä. Parhaimmalta työn tekeminen tuntuu silloin, kun hengitys on tasaista ja jatkuvaa.

***
Tervetuloa valmennusasiakkaaksi!
***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.