Tökkiikö? Näin voitat esteet

Yrittäjä törmää jatkuvasti esteisiin. Pää voi olla täynnä ideoita, visioita ja tietoa siitä, mitä pitäisi tehdä. Käytännössä monet asiat tökkivät, epäonnistuvat, jäävät toteutumatta tai menevät muuten vaan tavalla tai toisella eri tavalla kuin oli suunniteltu. Tässä muutaman kohdan selviytymisopas tökkimisvaiheisiin.

Tutustu esteeseen. Vedä rauhallisesti henkeä ja pysähdy kuulostelemaan, mistä on kyse. Tökkiminen on aina viesti jostain. Mitä se kertoo tällä kertaa, mitä este pyytää sinua selvittämään?

Ota se oppimiskokemuksena. Kun olet yrittäjä, kaikki sataa omaan laariisi, niin voitot kuin tappiotkin. Voit suhtautua ongelmiin mahdollisuutena oppia jotain uutta. Este osoittaa sinulle asian, joka sinun on käsiteltävä ja aiheen, josta sinun on oleellista oppia jotain. Se siis lisää ammattitaitoasi, kokemustasi ja auttaa sinua suoriutumaan vastaavista tilanteista jatkossa sulavammin.

Tunne tunteesi. Suuri osa pysähdyksistä liittyy omiin pelkoihin. Ota vakavasti se, miltä sinusta tuntuu. Koetko, ettet ole tarpeeksi hyvä, oikeanlainen tai ettet kehtaa, jaksa tai osaa. Tunne, miltä se tuntuu koko kehossasi. Mene tunteeseen mukaan kokonaan ja anna sen sitten huuhtoutua itsestäsi pois. Tunteet lakkaavat vainoamasta, kun annat niiden olla mitä ne ovat. Vain tunteita, joiden voimakkain vaikutus on ohi muutamassa sekunnissa.

Erota uskomus ja totuus toisistaan. Toimintaasi saattaa estää omat kielteiset uskomuksesi, jotka sekoitat totuudeksi. Tekisit mielelläsi sitä, mutta ja olisit mielelläsi tätä, mutta. Mikä on se kohta, jossa sana mutta tulee sinulla esiin? Muotoile asia lauseeksi. Ala tutkia lausetta uskomuksena, eikä virallisena versiona totuudesta. Voisitko keksiä sen tilalle toisen, myönteisemmän uskomuksen?

Tarkista ajoitus. Joskus este liittyy puhtaasti ajoitukseen. On tärkeää saada aikaan, olla päättäväinen ja sinnikäs, mutta liika puskeminen saa vain pään kipeäksi. Tarkista onko tekemisessäsi hätäilyn maku ja yritätkö pakottaa jotain tapahtumaan. Anna asioille aikaa laskeutua ja koeta hetken päästä uudelleen.

 

Tervetuloa vahvistamaan omaa tekemistäsi 27.5. alkavalle Intuitiivisen yrittäjyyden ja 2.9. alkavalle Näkymisen valmennuksen verkkokursseille!


***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

***

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.