Sielun pimeä yö – mikä se on?

Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa ja eheyttää stressiä.
Kaikkein pimeintä on juuri ennen auringonnousua.

Sielun pimeä yö voi näkyä monella tapaa. Yhteiskunnallisesti silloin, kun kaikki toivo näyttää olevan mennyttä. Sisäisesti silloin, kun ihminen joutuu kohtaamaan varjot. Omansa, toisten ja koko maailman pimeän puolen.

Kun sielun pimeä yö on meneillään elämässäsi, näet oman egosi, naamiosi, suojasi, epärakentavat ja tuskaa tuottavat toimintapasi yhä sakeampina kerroksina. Kohtaat häpeääsi, syyllisyyttääsi, vihaasi, suruasi kerroksina, joista ei tahdo tulla loppua.

Ulkomaailma heijastaa sitä kaikkea sinulle takaisin. Kohtaat ihmisiä, jotka osuvat sokeisiin kohtiisi, herkkiin paikkoihisi ja tökkivät sinua suuntaan, jossa vapautus tulee vain ja ainoastaan itsehyväksynnän ja myötätunnon kautta.

Sieluun pimeään yöhän kuuluu myös valtava määrä häpeää. Kun ihminen kantaa häpeää, joka on hyvin pimeää energiaa, hänen yhteytensä on moneen suuntaan katki. Hän häpeää itseään, sitä että yrittää toimia sydämestään ja sitä, ettei pysty toimimaan sydämestään. Hän ei halua tulla nähdyksi, koska kokee, ettei kelpaisi kuitenkaan sellaisenaan. Hän on kadottanut tämän osan itsestään, eikä edes tiedä mitä se ”sellaisenaan” on. Hän ei uskalla katsoa edes itseään, koska hän pelkää ja oikeastaan myös tietää, ettei kelpaa edes itselleen.

Niinpä hän piiloutuu luolaansa, siihen pimeään, koska siellä hän ei erotu seinästä vaan saa näennäisen rauhan.

Tähän vaiheeseen liittyy paljon itseinhoa, itsevihaa ja tuskallista tiedostamista kaikesta siitä, mikä itsessä vielä on rakkaudetonta.

Toisaalta tämä vaihe on nopean kasvun aikaa, etenkin jos sen käyttää hyväkseen ja tekee varjotyötä tietoisesti ja ohjatusti.

Rakkaus ei aina tee työtään ruusujen muodossa. Piikit ovat ruusua yhtä paljon kuin kukkakin.

Jos olet sielun pimeässä yössä, mitä tehdä?

Älä pelkää. Jokainen käy tämän vaiheen läpi, vieläpä monta kertaa. Sitä kutsutaan myös aikuistumiseksi ja omaksi itsekseen vapautumiseksi.

Anna peilien puhua. Älä pakene liikaa viestejä, joita ympäristö sinulle antaa. Kuuntele, mikä osuu sinuun. Kohtaa itsesi ja toiset ihmiset. Etsi ymmärrystä ja myötätuntoa itseäsi kohtaan, silti omat varjopuolesi tunnistaen ja omistaen.

Anteeksianto. Anteeksianto ja kiitollisuus ovat kaksi elämän perustavanlaatuisimpia supervoimia. Sielun pimeässä yössä tarvitset molempia. Anteeksianto itsellesi auttaa sinut aamuun. (Apuna toimivat myös ohjattu anteeksiantomeditaatio, kiitollisuusmeditaatio ja sydänmeditaatio.)

– Jenni

PS. Löydät tähän vaiheeseen runsaasti työkaluja kirjastani Yhteydessä – Elä sielukasta arkea. Kirjassa puhutaan niin yhteydestä sieluun, egoon kuin omiin tunteisiinkin. Ja luontoon, joka antaa pyyteettä tärkeää lohtuaan. Löydät sen täältä, suosittelen!

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa ja eheyttää stressiä.
Leave Your Comment

Copyright © 2020 2020. All rights reserved.
Proudly powered by 2020. Theme 2020 made by FitWP.