Selviytymisvinkkejä empaatikolle

On hyvä, että erityisherkkyydelle on löydetty käsite ja siitä puhutaan. Empaatikon voi ymmärtää olevan erityisherkkä ihminen, jonka herkkyys kulminoituu tunteisiin. Hän tuntee muiden tunteet kuin omansa. Mikä auttaisi empaatikkoa hukkumasta maailman murheisiin?

Siivoa elämäsi. Olet tuntemisen asiantuntija, joten tiedät kyllä, mikä elämässäsi ei enää toimi. Toimimaton on sitä, mikä ei enää tunnu hyvältä. Jätä pois ruoat, kemikaalit, harrastukset, ihmissuhteet, ajatukset, kommunikaatio, tavat ja toiminnat, jotka ovat sinulle liian karkeita. Oleskele luonnossa, anna sen rauhoittaa ja tasapainottaa ja anna kaiken sen mennä menojaan, mikä ei elämässäsi noudata rauhaa ja yksinkertaisuutta vaan tuottaa sinulle kärsimystä.

Luo rutiinit. Saatat inhota rutiineja, mutta lopulta niissä piilee avain onneen. Tämä siksi, että rutiinit tuovat turvallisuutta ja jatkuvuutta elämääsi. Niihin voi luottaa silloinkin, kun tunteet hetkellisesti läikkyvät yli. Oli kyseessä sitten 10–20 minuutin aamumeditaatiosta tai mistä tahansa tavasta, jonka elämääsi otat, pidä se mukanasi päivittäin.

Kanna vastuu vain omasta elämästäsi. Tämä on useimmiten empaatikoille kaikkein vaikeinta. On hienoa, että suhtautuu myötätuntoisesti toisiin ihmisiin ja heidän ongelmiinsa. Tässä on kuitenkin pari pulmaa. Ensinnäkin empaatikko saattaa paeta omia ongelmiaan muiden ihmisten murheiden ratkaisemiseen. Se ei auta lopulta ketään. Toiseksi empaatikko saattaa samastua nimenomaan murheeseen, eikä niinkään luottamukseen ja kunnioitukseen toisen ihmisen kykyyn selviytyä itse omasta elämästään. Niinpä empaatikon on hyvä keskittyä ensisijaisesti siihen, mitä hän itse tarvitsee voidakseen tilanteessa kuin tilanteessa mahdollisimman hyvin – ja tukea siinä samassa taidossa myös muita.

 

***

Ajatuksia hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.