Pelkäätkö, mitä muut ajattelevat? Näin vapautat itsesi pelosta

Pelko siitä, mitä muut ajattelevat himmentää hyvin monen ihmisen menoa. On tavallista pelätä sitä, että menetämme muiden hyväksynnän ja arvostuksen. Kannattaa kuitenkin tutkailla, onko kyseessä lopulta mitään, mitä voit menettää.

Ketkä muut? Koeta henkilöidä, ketkä ovat nämä kuuluisat herra ja rouva Muut. Keitä he ovat? Kuinka usein tapaat heitä? Millainen merkitys näillä ihmisillä todella on arkeesi tai työhösi? Onko näitä ihmisiä edes olemassa?

Ymmärtämättömät läheiset. Joskus pelkomme liittyy oikeisiin ihmisiin, läheisiin, joilla on vaikeuksia ymmärtää ja tukea sitä, keitä olemme ja mitä haluamme elämässämme tehdä. Usein kyseessä voi olla tilanne, jossa olet itse epävarma suunnastasi. Läheisesi aistivat epävarmuutesi ja yrittävät ”pelastaa sinut” karikoilta. Tämä saa sinut entistä epävarmemmaksi tai suuttumaan ja loukkaantumaan läheisillesi. Sinusta voi tuntua siltä, ettei sinuun uskota ja luoteta. Lopulta läheisesi vain peilaavat omaa epävarmuuttasi ja houkuttelevat sinua tavallaan löytämään oman varmuutesi itsesi sisältä.

Selitä ja hyväksy. Opettele kertomaan parhain päin kyseessä olevasta asiasta. Kuulosta niin vakuuttavalta, että uskot itsekin siihen, mitä sanot. Ole avoin ja kerro rehellisesti suunnitelmistasi ja omasta totuudestasi. Jos asia ei edelleenkään mene perille, se ei ole sinun ongelmasi. On helpottavaa hyväksyä, että sinun ei oikeastaan tarvitse käännyttää ketään. Lopulta ihmiset haluavat yleensä vain nähdä, että olet tyytyväinen. Heidän ei tarvitse tuntea tyytyväisyytesi yksityiskohtia. Riittää, että vaikutat tyytyväiseltä ja siltä, että tiedät mitä teet. Ja se lopulta on aina jotain, mikä syntyy sinussa sisäisesti.

 

***
Kolahtiko tietty lause? Jaa se Facebookissa tai Twitterissä valitsemalla lause tekstistä – voit antaa tekniikan hoitaa loput. 

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

 

 

.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.