Aloittamisen voima

Meillä kaikilla on haaveita, joita jahkailemme aloittaa. Niiden aika on sitten, kun on rauhallisempi elämäntilanne, enemmän rahaa, parempi itsetunto… Vai onko? Elämä täyttyy tekemisestä. Kaikki tyhjä tila täyttyy aina jollakin. Jos et ota vastuuta siitä, millä elämääsi täytät, se täyttyy asioista, jotka ovat muille tärkeitä. Vuodet saattavat vieriä nopeasti suuntaan, joka ei ole aivan sitä, mitä haluat. Siksi aloittaminen on äärimmäisen tärkeää.

Muistele kokemuksiasi. Palauta mieleesi omia nykyisiä taitojasi, tekojasi ja aikaansaannoksiasi. Mene ajassa taaksepäin hetkeen, jolloin ne eivät olleet vielä valmiit. Mistä ja miten aloitit? Miten homma eteni? Tiesitkö lopputuloksen? Osasitko odottaa juuri tietynlaista tulosta aloittaessasi? Oli kyse sitten pyörällä ajamisesta, kirjan kirjoittamisesta tai yrityksen perustamisesta, mitään niistä ei tapahdu, jos et aivan ensimmäiseksi aloita niiden tekemistä.

Mene johonkin suuntaan! Yrittäjyys on parhaimmillaan hyvin henkinen prosessi. Se panee ihmisen tehokkaasti tiedostamaan omia tunnelukkiutumiaan ja haitallisia asenteitaan. Joskus ne pamahtavat päälle kerralla ja tuloksena on helposti jumitus. Siihenkin voi auttaa aloittaminen. Aloita jotain. Mene jonnekin! Ota jokin suunta ja lähde kroolaamaan. Voit kyllä muuttaa kurssia matkalla, kun kokemuksesi on lisääntynyt.

Itsetunto. Monet lykkäilevät aloittamista vetoamalla huonoon itsetuntoon. On totta, että negatiiviset käsitykset itsestä voivat lamaannuttaa ja painaa omaa tekemistä ja oloa. Kielteiset asenteet itseä kohtaan on hyvä tiedostaa, mutta ei niihin tarvitse jäädä hengaamaan. Itsetunto ei ole maaginen ominaisuus, joka lankeaa vain valituille. Jokainen voi kehittää omaa varmuuttaan, eikä kenenkään itsetunto ole teräsbetonia. Kun aloittaa ja tekee, myös oppii. Tekemisen myötä myös oma varmuus lisääntyy. Itsetunto kasvaa parhaiten juuri tekemällä, ei tekemättä jättämisellä.

 


***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.