Miten luodaan superwork?

Yrityksen pitää kasvaa, kasvaa, kasvaa ja laajeta! Vai pitäisikö sen sittenkin… tihentyä? Bisnekseen liittyy tietynlainen haalimisen ja hamstraamisen logiikka: meidän on saatava asiakkaita saadaksemme rahaa. Meidän on säilytettävä asiakkaat saadaksemme rahaa myös jatkossa. Määrä ei kuitenkaan aina korvaa laatua.

Voimme syödä vaikka kuinka paljon karkkia ilman, että solumme saavat siitä ravintoaineita, joita ne tarvitsevat, kukoistamisesta puhumattakaan. Superfoodien, raakaruoan tai terveellisen ravitsemuksen pointti ylipäätään on se, että karsimme ruokavaliostamme turhan hötön ja korvaamme sen elinvoimaamme tukevilla ainesosilla. Miten bisneksen voisi muuttaa ravintorikkaammaksi?

Palvelut. Tarkistele kokonaisuutena sitä, mitä tarjoat. Onko sinulla myynnissä asioita, joita et oikeastaan yhtään tykkää tehdä? Luetteletko nettisivuillasi palveluja, joihin kukaan ei koskaan tartu, mutta joiden annat olla siellä, koska sellaista nyt ”kuuluu” tarjota? Mitä jos tarjoaisit vain sitä, mihin oikeasti uskot? Panostaisit niihin asioihin, joihin suhtaudut intohimoisesti ja joita jaksat kehittää vuodesta toiseen? Todennäköisyys juuri näiden palveluiden menestymiseen on suurempi kuin niiden, joihin et jaksa itsekään kiinnittää huomiota. Miksi et siis karsisi turhia palveluja tai tuotteita kokonaan pois?

Asiakkaat. Tiettyjen asiakkaiden kanssa homma toimii paremmin kuin toisten. Kun luot pitkällä tähtäimellä bisnestä, jossa on kyse elämäntyöstäsi, on hirveän tärkeää toimia ihmisten kanssa, joiden kanssa yhteistyö sujuu ja tuntuu mukavalta. Keiden kanssa todella haluat työskennellä? Millaisilla ehdoilla ja millä tavalla? Keitä sinun osaamisesi palvelee parhaiten? Saatat osata tehdä kaikki asiakkaasi tyytyväiseksi, mutta jos yhteistyö tuntuu rasittavalta ja voimia vievältä, pitäisikö sinun alkaa sanoa ei? Kun karsit hankalat tapaukset pois, teet uusille tilaa. Vaali ja haali niitä asiakkaita, töitä ja toimintatapoja, jotka toimivat. Keskity palvelemaan niitä asioita ja ihmisiä, jotka tuovat elämääsi ja työhösi todellista sisältöä ja merkitystä.

Toimintatavat. Mitä tavoittelet yrittäjänä? Miltä haluat, että työsi tuntuu? Nyt? Entä vuoden päästä? Suuntaudu kysymykseen miten haaveesi voisi olla mahdollista. Jos kaipaat riippumattomuutta, voisitko toimia enemmän netin kautta? Jos kaipaat yhteisöllisyyttä, voisitko alkaa etsiä yhteistyökumppaneita tai yhteistä työtilaa? Ota todesta se, mitä ikinä se onkin, mitä työltäsi kaipaat. Älä kuitenkaan jää jumiin siihen, mikä sinulta puuttuu vaan suuntaa ajatuksesi siihen, että miten saisit kaipaamaasi asiaa elämääsi lisää. Mikä voisi olla ratkaisu? Miten voit toimia jatkossa niin, että palvelusi, työsi ja oma hyvinvointisi työssä paranee?

Siivoa. Sekainen työpöytä, sekainen mieli. Oli työ mikä tahansa, siitä jää jonkinlaista jälkeä ja sotkua. Ota tavaksesi heittää säännöllisin väliajoin pois kaikki mikä on jo mennyttä, siivoa mapit, kaapit, työpöytä ja hyllynpäälliset. Puhdista sähköpostilaatikkosi, heitä pois tarpeettomat ideavihot ja paperikasat. Käy läpi ne paikat, joihin työsi siivottava aineisto kasaantuu. Konkreettinen siivoaminen puhdistaa myös mieltä, se antaa pisteen tietyille projekteille tai aikajaksoille elämässäsi ja tekee tilaa uudelle.

 

***

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

***

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.