Moniosaaja, ole ytimekäs

Kuulutko niihin ihmisiin, joiden ansioluettelo mitataan kilometreissä? Koulutus on hyvä juttu ja uusien asioiden oppiminen voi antaa syvää sisäistä tyydytystä. Jos uuden oppiminen on sinulle elämäntapa, saattaa osaamisesi punainen lanka jossain vaiheessa kadota. Erityisesti ihmisillä, jotka tutkivat samaa asiaa monelta eri kantilta, voi olla vaikeaa tunnistaa, milloin he ”ovat valmiita”. Ja mihin? Välillä kannattaa pysähtyä miettimään, miten jo opitut asiat voisi ottaa entistä paremmin käyttöön.

Auktoriteetit, schmauktoriteerit. Melkein kaikki koulut perustuvat siihen, että päähäsi tuutataan jonkunlainen järjestelmä. Sitten arvioidaan, kuinka hyvin olet sen sisäistänyt. Todisteeksi tästä saat jonkun sortin diplomin. Jotkut koulut ja kouluttajat perustavat koko toimintansa sille, etteivät oppilaat ole koskaan valmiita. Aina on uusia lisäkoulutuksia ja kursseja, oppilas ei ole koskaan valmis, eikä mikään riitä. Uskotko siihen todella itse?

Etsi osaamisesi ydin. Mieti jokaisen työkokemuksen, osaamisen ja koulutuksesi kohdalla: Mitä hain tältä koulutukselta? Mitä sain siltä? Mikä osa siinä erityisesti antoi intohimolleni liekkiä, mikä sujui kuin leikki? Mitä voin ja haluan tämän kokemuksen myötä antaa muille? Tutki kaikkia osaamisiasi nyt yhdessä. Mikä niitä yhdistää, mikä on osaamisesi pohjimmainen punainen lanka, syvimmän kiinnostuksesi todellinen ydin? Voisitko luoda siitä tuotteen tai uudistaa liiketoimintamalliasi sellaiseksi, että työsi vastaisi paremmin todellista osaamistasi ja intohimoasi?

Luo oma kulma. Sitten palataan hieman takaisin. Haluatko tehdä samaa, mitä kaikki muut, jotka ovat opiskelleet samoja asioista kuin sinä? Vai haluatko tehdä jotain omaa? Voisitko luoda kaikesta osaamisestasi jotain yksilöllistä, sellaista joka on juuri sinun palvelusi tai tuotteesi? Yhdistele osaamistasi sen mukaan mitä huomaat, että ihmiset kaipaavat. Voit rakentaa tuotteen, palvelun tai toimintatavan, joka ratkaisee asiakkaiden elämässä jotakin tärkeää. Tiedät itsekin, että jos jokin tuote tai palvelu on sinun kokemuksesi mukaan eriomaisen hyvä, ei sinua kuluttajana kiinnosta kovinkaan paljon, mitä kouluja sen valmistajat ovat käyneet ja mitä diplomeja heidän seinillään on. Sinua kiinnostaa se, että saat ratkaisun ongelmaasi tai lisää laatua elämääsi. Lakkaa siis tuijottamasta pelkkiä todistuksia ja epäilemästä osaamistasi. Myy sitä, missä kulminoituu kaikki osaamisesi ja se, miten voit auttaa osaamisellasi muita.


***
Tervetuloa valmennusasiakkaaksi!
***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.