Miten käsitellä kateutta?

Kateus, tuo suomalainen kansansairaus, on helposti käännettävissä voimavaraksi. Oikein käytettynä kateus johdattaa omien unelmien äärelle ja saa toimimaan niiden eteen.  Seuraavalla kerralla kun tunnet sydämessäsi kateuden piston, ota käyttöön seuraavat askeleet.

Tunnista. Jäädytkö totaalisesti, kun kuulet tuttavasi menestyksestä? Tunnetko palleassasi painalluksen tai laskeeko energiatasosi? Alkaako mielesi tehdä ilkeitä hyökkäyksiä ja luoda muuria sinun ja kateutesi kohteen välille? Ala havainnoida sitä, mitä sinussa tapahtuu, kun olet kateellinen. Opi tunnistamaan kehosi ja mielesi reaktiot kateuden hyökätessä kimppuusi. Ja muista: älä lähde kateuden temppuihin mukaan olemalla kateutesi kohdetta kohtaan ilkeä, epäkannustava, vähättelevä tai puhumalla hänestä pahaa selän takana. Se paljastaisi vain oman pienuutesi ja saisi sinut käyttämään omaa, kallisarvoista aikaasi kielteisyydessä killumiseen.

Erota se kohteestaan. Suhtaudu tilanteeseen herkullisena mahdollisuutena tutustua siihen, mitä todella haluat. Ota kynä ja paperia. Kirjoita ylös asiat, mistä olet kohteelle kateellinen. Kaiva syvältä: mitä kateutesi kohteella on, jota itselläsi ei ole? Seuraavaksi muuta lista muotoon: Mitä toivon itselleni ja omaan elämääni? Vastauksesi olitkin jo kirjannut ylös. 

Tutki toimintaa. Mieti mitä kadehtimasi ihminen on tehnyt sen eteen, mitä kadehdit. Minkälaisia askeleita hän on ottanut, millaista työtä näkemäsi lopputuloksen eteen on tehty? Miten hän on käytänyt aikansa ja/tai rahansa? Jos kysymys tuntuu sopivalta, voit vaikka kysyä häneltä suoraan. Miten hän sai yrityksensä luistamaan, harmonisen parisuhteen, täydelliset hampaat tai kirjoitti romaanin?

Tee se itse. Mieti haluatko asiaa yhä yhtä paljon nyt kun tiedät, mitä sen saavuttamisen eteen tulee tehdä. Jos edelleen haluat, tee se. Älä epäröi, aloita jo tänään. Valmistaudu siihen, että päästäksesi uuteen tavoitteeseesi, sinun tulee todennäköisesti luopua jostakin vanhasta. Kun panostat yhteen uuteen asiaan, se vie aikaa tai rahaa joltakin muulta. Valitse siis tavoitteesi tosissasi.

Luovu illuusioista. Muista, että ulkoiset asiat ja saavutukset eivät tee yksin ketään onnelliseksi. Voit kadehtia jonkun kallista käsilaukkua ja tehdä kovasti töitä saadaksesi samanlaisen. Jos kuvittelet laukun paikkaavan huonoa omanarvontuntoasi, saattaa tulos jäädä laihanlaiseksi. Älä sorru turhiin harhakuvitelmiin. Kun joku näyttää sinusta siltä, että ”hänellä on kaikkea”, on sinulla maalaisjärjen käytön paikka. Kyllä, jotkut ihmiset osaavat todella panna kaikki lahjansa laulamaan ja nauttia elämästään näin tehdessään. Jotkut ihmiset voivat olla jopa henkisesti valaistuneita tai kaikin puolin zen omassa olemisessaan. Ei, hekään eivät selviä elämästään ilman henkilökohtaista kärsimystä ja tuskaa.

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.