Aseta työlle raamit

Monen työn sisältö on jatkuvassa hahmottumisen tilassa. Jotta koko elämä ei muuttuisi luovaksi kaaokseksi, on työlle osattava asettaa terveet rajat.

Rutiinit. Luovuus tarvitsee raamit. Niin tarvitsee tehokas päiväkin. Kehitä itsellesi aamu-, iltapäivä- ja iltarutiinit, joista nautit. Rajaa työntekosi näiden kehysten sisään ja pidä vapaa-aika todella vapaa-aikana. Näin alitajuntasi ja aivosi voivat rentoutua ja palvella sinua entistä paremmin.

Kalenteri. Jep. Sitä on hyvä oppia käyttämään omaksi hyödykseen. Vuodessa on 52 viikkoa. Niistä osan haluat lomailla, osan saatat sairastaa. Loput on otettava tehokkaaseen käyttöön, jotta saat tehtyä kaiken, mitä tavoittelet. Opettele järjestelmälliseksi ja varsinainen työsi saa enemmän aikaa. Kirjaa viikko- ja kuukausirutiinit kalenteriin ja hoida ne sovittuna päivänä. Varaa viikoistasi selkeästi aikaa kunkin työn osa-alueen hoitamiseen. Opettele irti aikaoptimistista ja ole realistinen tavoitteissasi. Jos asetat ehtimisellesi liian suuret odotukset ja liian kireät aikataulut, lukitset itsesi tuntemaan tyytymättömyyttä suoritukseesi joka päivä.

Lohko. Pilko työpäiväsi selkeisiin osioihin ja tehtäviin. Jos olet luovimmillasi aamulla, hoida tapaamiset ja rutiinihommat vasta iltapäivälla. Jos työsi koostuu monista samanaikaisista projekteista, ota selkeä rupeama päivästäsi tietyn projektin hoitamiseen kerrallaan. Älä kurki samaan aikaan Facebookia, sähköpostia, uutisia tai puhelintasi. Kyseenalaista uskomuksesi, että aivan kaikkeen olisi pakko reagoida heti.

Pyydä rauhaa. Sovi säännöt ympärilläsi työskentelevien ihmisten tai läheistesi kanssa. Mistä tietää, että sinua ei saa häiritä? Sopikaa yhteinen merkki, joka tarkoittaa sitä, että tulipaloa pienemmissä kriiseissä kysymykset ja jutustelu siirretään toiseen kertaan. Näin voit todella keskittyä työhösi ja saada enemmän aikaan – ehkä jopa arviotasi lyhyemmässä ajassa. 

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.