Mistä tiedät omistaako raha sinut?

Raha, raha, raha… Täysin neutraali asia, johon sisältyy hyvin paljon mielenkiintoisia asenteita. Joskus unohtuu, että sillä on eroa, omistaako ihminen rahaa vai omistaako raha ihmisen. Mistä voi huomata, että miten päin asia omalla kohdalla on?

Rahan määrä ei vaikuta. On aivan sama, onko sinulla paljon vai vähän rahaa. Raha omistaa sinut, jos se määrittelee sinulle arvosi omissa silmissäsi. Rikkaus ja köyhyys ovat tiettyyn rajaan asti kovin suhteellisia käsitteitä, mutta tutkaillaanpa asiaa niiden kautta.

Vähän rahaa. Raha voi omistaa sinut, jos koet että sinulla on vähän rahaa ja olet siitä syystä huono ihminen. Näin voi myös olla jos rahan tavoittelu tuottaa sinulle jatkuvasti kärsimystä. Murehditko raha-asioita jatkuvasti, onko kaikki muu elämässäsi tavallaan hyvin, mutta kun se raha… Mieti vielä, että voisiko olla niin, että olet sijoittanut rahaan viimeisen luottamattomuutesi. Merkitseekö raha sinulle sitä, että elämä ei sittenkään ole tarkoituksenmukaista, että sinä et sittenkään ole turvassa tai sen arvoinen, että uskaltaisit vain olla onnellinen juuri nyt. Mitä jos irrottaisit oman arvosi rahatilanteestasi hetkeksi ja vain uskoisit, että olet arvokkaampi kuin mikään määrä rahaa voi koskaan osoittaa?

Paljon rahaa. Oletko rikas? Pelkäätkö, ettet voi luottaa ihmisiin tai koskaan olla varma siitä, välitetäänkö sinusta sinun itsesi vai pelkän rahan vuoksi? Pelkäätkö tuomituksi tulemista rahojesi vuoksi, toisten ihmisten kateutta tai sitä, ettei sinua todella voi ymmärtää kuin ihmiset, joilla on yhtä paljon rahaa? Kuulostaa yksinäiseltä vankilalta. On totta, että raha helposti sumentaa ihmisten mielen, oli sitä sitten vähän tai paljon, mutta muiden ihmisten sisäiset asennetaistot eivät kuulu sinulle. Jokainen ihminen tunnistaa sisimmässään pyyteettömän hyväntahtoisuuden ja on kiinni meistä itsestämme, luotammeko sen olemassaoloon vai emme. On sinun taistosi päättää, otatko muiden viattomuuden ja hyvyyden vastaan ja annatko omaa hyväntahtoisuuttasi eteenpäin vai käperrytkö omaan kammioosi.

Summa summarum. Raha todella on neutraali asia. Ei ole väliä, oletko rikas vai köyhä, sillä onnellisuudessa on kyse tunneasia. Ja tie tunteisiin käydään aina ja kaikkien kohdalla sisäisesti, ei ulkoisesti.

 

***

Ajatuksia hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.