Emotionaalinen vapaus: Rentous

Rentous on yllättävän syvällinen taito, joka vaikuttaa elämässämme kautta linjan. Se vaikuttaa siihen, miten voimme antaa ja vastaanottaa. Mitä kaikkea rentous oikein on?

Jäykkyydellä on syy. Rentouden vastakohta, jäykkyys, liittyy usein pelkoon ja turvattomuuteen. Emme ole jäykkiä syyttä. Olemme oppineet jännittämään, tekemään, puskemaan, varautumaan, puolustautumaan, suorittamaan, antamaan, suuntautumaan niin paljon ulos, että unohdamme hellittää, ottaa vastaan ja vain olla.

Kun ei puske. Välillä luulemme, että saamme eniten aikaiseksi tekemällä hirvittävästi töitä. On totta, että asioiden materialisoiminen vaatii tekoja materiaalisessa todellisuudessa. Liika jäkittäminen ja puskeminen voi kuitenkin vaikeuttaa sekä tekemistä että vastaanottamista. Kun pystymme olemaan rentoja, osaamme sallia elämän tulla lähelle ja tapahtua meille. Kykenemme ottamaan paremmin vastaan.

Antaminen paranee. Erityisesti tunnolliset ja kiltit suuntautuvat niin paljon ulos itsestään, että heidän antamisensa voi joskus jo ahdistaa. Meidän ei ole tarkoitus olla 100 prosenttisesti muita varten. Meidän on tarkoitus olla aina myös itseämme varten, joka hetki kartalla siitä, mitä meissä tapahtuu. Voimme olla tietoisia omasta voinnistamme ja tilanteestamme samaan aikaan kun olemme yhteydessä muihin ihmisiin. Mitä rennompia ja itsestämme huolehtivia pystymme olemaan, sen paremmin voimme tehdä työmme ja palvella muita. Juuri rentous jättää tilaa itselle, muille ja elämälle sattua ja tapahtua.

 

***
Kolahtiko tietty lause? Jaa se Facebookissa tai Twitterissä valitsemalla lause tekstistä – voit antaa tekniikan hoitaa loput. 

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.