Miksi haavoittuvuus on hyvästä?

Me ihmiset olemme haavoittuvia, tarvitsevia, herkkiä ja kömpelöitä otuksia. Meillä kaikilla on sokeat kohtamme, vaikeat asiamme, tunteemme ja kokemuksemme, jotka mieluummin välttäisimme kuin kohtaisimme. Miten haavoittuvuus voi olla hyvästä?

Se ei mene ohi kieltämällä. Mikä tahansa oma vaikea tunteesi on, et pääse sitä karkuun torjunnan keinoin. Se mitä vastustat, pysyy. Voit siis yrittää toista taktiikkaa ja ottaa vaikeat tunteesi vastaan. Kohdata ikävältä tuntuva tunne tai tilanne ja alkaa käsitellä asiaa, joka painaa sinua. Näin sitä kontrolloit elämääsi, eikä tiedostamaton kontrolloi sinua.

Se ei ole niin kamalaa kuin luulit. Usein juuri torjunta on tuskallista. Kun uskaltaa avata silmänsä ja kohdata torjumiaan asioita, tilanteita tai ihmisiä, huomaa kummasti selviävänsä. Tilanne ei yleensä ole ollenkaan niin paha kuin kuvittelit.

Hyvää yhteisöä rakennetaan haavoittuvuuden lähtökohdalle. Haavoittuvuuden kieltäminen yksityiselämässä säteilee myös haavoittuvuuden kieltämisenä yhteisöissä. Jos emme ota tunteitamme – omia ja toisten – tosissamme, osallistumme kovuuden kulttuurin luomiseen. Oli kyse sitten keskustelukulttuurista, työpaikan ilmapiiristä, poliittisista päätöksistä tai ryhmäpsykologisista tilanteista, kuten kiusaamisesta. Mitä nöyrempiä olemme sille tosiasialle, että olemme haavoittuvia ja tarvitsevia olentoja, sitä humaanimpia päätöksiä voimme tehdä paitsi itseämme, myös toisiamme kohtaan.

***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.