Kuinka kasvattaa kärsivällisyyttä?

Kärsivällisyys on suuri hyve. Miksi? Koska ihmisyys ja maailma on rakennettu niin, että sen luonteeseen kuuluu hitaus. Mieli on nopea, maailma on hidas. Mitä paremmin hyväksymme maallisen todellisuutemme luonteen, sen helpompaa kaikki on.

Hitaus kuuluu ihmisyyteen. Ihmislapsen kestää kehittyä kohdussa 9 kuukautta. Yhteiskuntien muutoksiin voi kulua kymmeniä, satoja, tuhansia, kymmeniätuhansia vuosia. Teet mitä tahansa, jo omaan tekemiseesi menee valtava määrä aikaa. Puhumattakaan siitä, että saat muut ihmiset mukaan. Mitä enemmän massaa tarvitset, sen pidempään sinulla menee sen kasvattamiseen.

Hyväksy. Siksi pitkän tähtäimen suunnitelmissa on hyvä ottaa huomioon juuri pitkä tähtäin. Älä vaadi itseltäsi liian nopeita tuloksia. Suunnittele tekemisesi kuukausissa, vuosissa ja vuosikymmenissä. Jos murehdit koko ajan sitä, ettei toimintasi tuota välittömästi haluamiasi tuloksia, hajotat turhaan energiaasi. Ota jousiampujan asenne! Tiedosta pitkän tähtäimen tavoitteesi ja pidä itsesi rentona ja joustavana kun virität, tähtäät ja ammut jousesi.

Siunaa kärsivällisyydellä. So much I know that things don´t grow, if you don´t bless them with your patience.”First Aid Kit kappaleessaan Emmylou.

Jos ajattelusi on nopeaa ja olet ihmistyypiltäsi hektinen, tulevaisuusorientoitunut, tarmokas ja täynnä räjähtävää voimaa, joka kuluu helposti loppuun, muista, että voit käyttää lyhytkestoista energiaasi viisaasti myös pitkällä tähtäimellä. Tällöin sinun kannattaa suunnata energiasi lyhyempiin etappeihin kerrallaan. Jaa tehtäväsi pieniin ja lyhytkestoisiin osiin. Näin yhtäältä siunaat työsi kärsivällisyydellä ja viisaudella ja toisaalta toimit oman vahvuutesi mukaisesti.

– Jenni

***

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.