Jos rakastaisit itseäsi, mitä tekisit?

Minulla on vahva tausta suorittamisessa, siis siinä että ”pärjään yksin” ja että pystyn pakottamaan itseäni tekemään asioita yli todellisten voimavarojeni. Siinä ei ole mitään hienoa.

Yhdysvaltailaisen henkisen opettajan Teal Swanin mukaan ihmisiä, jotka todella rakastavat itseään yhdistää yksi asia. He kuuntelevat itseään siinä, mikä tuntuu itsestä hyvältä ja oikealta ja mikä ei. Ja sitten toimivat sen mukaisesti. 

Kun he miettivät, kumman päätöksen he tekisivät, päätöksen A vai A, he kysyvät itseltään, kumpi tuntuu hyvältä. Ja sitten he tekevät sen, mikä tuntuu itsestä aidosti hyvältä. Kaikki muu on todellisen itsen jonkinasteista huomiotta jättämistä ja hylkäämistä. Olen asiassa hänen kanssaan täysin samoilla linjoilla.

Kun ihminen on synkassa omien tunteittensa kanssa, ilmaisee niitä ja toimii niiden mukaan, oma elämä muotoutuu omaksi elämäksi. Jos jokin tapa tehdä, olla tai tavoitella asioita ei tunnu hyvältä, on itsestään huolta pitämistä olla ottamatta sitä vastaan. Kun jokin asia puolestaan tuntuu hyvältä, innostavalta ja aidosti imuvoimaiselta, on itsestään välittämistä antaa itselleen luvan kulkea siihen suuntaan.

Miten tehdä sydänvetoisia päätöksiä?

Kysy. Kysy itseltäsi: Jos todella rakastaisin itseäni, miten toimisin tässä tilanteessa? Voit käyttää kysymystä kaikissa valintatilanteissa ja erityisesti silloin, kun tunnet, että jokin hankaa.

Ymmärrä kirjo. Itsensä rakastaminen on erilaista eri tilanteessa eri ihmisille. Joskus se voi olla sitä, että kävelee jostakin tilanteesta pois, asettaa rajat tai ilmaisee itseään jämäkästi. Joskus se on jotain ihan muuta. Kun teet päätöksiä sydämelläsi, tärkeintä on aitous, eli se mitä rakkaus itseäsi kohtaan on juuri sinulle, juuri nyt.

Yksityiskohdat. Joskus rakkaus itseä kohtaan voi tarkoittaa isoja muutoksia elämässä. Useimmiten kyse on kuitenkin pienistä valinnoista. Ei niinkään siinä, mitä tekee vaan miten. Ja siitä, tekeekö jotakin tavalla, joka tuntuu itsestä hyvältä vai ei.

Ulos syyllisyydestä. Mitä sydänlähtöisemmin elämme, sen paremmin meidän on osattava hoitaa ja käsitellä itsessämme olevaa syyllisyyttä ja häpeää. Toiset ihmiset eivät todellakaan aina kannusta meitä kuuntelemaan itseämme eivätkä välttämättä kunnioita valintoja, jotka ovat parhaita juuri meille. Siksi sydäntään kuuntelevan ihmisen on opittava erottelemaan toisten ihmisten reaktiot itsestään. Kukaan muu ei voi tietää, mikä meille itsellemme on parhaaksi. Silti vastuu omasta hyvinvoinnistamme ole kenelläkään muulla kuin itsellämme.

– Jenni

PS. Teal Swan puhuu itsensä rakastamisesta ja huonon kohtelun torjumisesta hienosti tällä videolla. Teal puhuu viisaasti myös siitä, miltä julkisuus tuntuu. Samat lainalaisuudet muuten pätevät myös pienessä mittakaavassa, tekee asioita millaisessa valokeilassa tahansa. Eli jos altistut ihmisten katseille työssäsi tai vapaa-ajallasi, suosittelen katsomaan videon, siitä huolimatta että se on pitkä (n. 30 min): https://www.youtube.com/watch?v=eYDPiA3U9-0

***

Ajatuksia elämästä joka tiistai.

***

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.