Haluatko taiteilijaksi? Unohda taiteilijuus!

Onko sinulla haaveita taiteilijuudesta? Unelmoitko urasta kirjailijana, muusikkona, runoilijana, elokuvan tekijänä, veistäjänä, näyttelijänä, ohjaajana, tanssijana… Mutta koet olevasi jumissa asian kanssa, etkä pääse unelmasi toteuttamisessa eteenpäin? Kokeile tätä.

Älä sido unelmaasi identiteettiin. Joskus unelmamme voi olla oikea ja täysin tavoitettavissamme, mutta tavoite on epärakentavasti kohdennettu. Jos unelmoit taiteilijuudesta, on tämä vaara lähellä. Miksi? Koska: Tunnetko yhtään taiteilijaa? Jos et, saatat nostaa taiteilijat jalustalle ja kuvitella, että he ovat erityisiä ihmisiä, joilla on jotain, mitä sinulla ei ole. Jos tunnet, niin mieti: Haluaisitko todella olla tämä ihminen? Todennäköisesti et. Haluat vain sen, mitä hän on tehnyt eli sen, mikä on tehnyt hänestä taiteilijan: taiteen tekeminen. Näin ollen:

Sido unelmasi tekemiseen. Aseta tavoitteeksi, että kirjoitat yhden tarinan. Teet yhden biisin. Otat yhden valokuvan, luot yhden tanssin, veistät yhden veistoksen, maalaat yhden maalauksen… Nämä ovat tekoja, joita sadattuhannet ihmiset ympäri maailmaa toteuttavat, koko ajan. Mitä arkipäiväisemmäksi pystyt taiteen tekemisen tekemään ja mitä enemmän pystyt toteuttamaan sitä osana tavallista elämääsi, sitä paremmin pystyt harhauttamaan tekemättömyysblokkiasi.

Ja jatka tekemistä. Sen jälkeen jatkat valitsemallasi tiellä. Minimoi ryhtymisen vaikeus varaamalla mielessäsi ja kalenterissasi tilaa omien projektiesi tekemiselle. Pidä tekemistäsi yllä. Tee taas yksi pieni asia. Sitten taas yksi pieni asia. Kun teet yhden pienien asian joka päivä tai edes joka toinen päivä vuoden ajan, olet huikean paljon pidemmällä unelmasi realisoitumisessa. Sinun ei tarvitse jättää kaikkea elämässäsi ja muuttaa vuorille tehdäksesi taidetta. Voit edetä pienin askelin, osana arkea, joka päivä.

 

***
Kolahtiko tietty lause? Jaa se Facebookissa tai Twitterissä valitsemalla lause tekstistä – voit antaa tekniikan hoitaa loput. 

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.