Emotionaalinen vapaus: Miten ilmaista todellisia tunteita?

Jotta voisi ilmaista omia tunteitaan, pitäisi ensin tuntea niitä. Tai ainakin tietää, mitä tuntee, eikö vain? Ei välttämättä.

Hyvä-paha. Joskus tunteita on patoutunut sisäämme niin paljon, että langan päästä kiinni saaminen on todella haastavaa. Tehdään siis asioista yksinkertaisia. Tuntuuko asia hyvältä vai pahalta? Se on olennaisinta ja täysin riittävä informaatio aitojen tunteiden ilmaisussa.

Istu sen kanssa. Tunteiden torjunta on inhimillinen suojausmekanismi. Kukaan meistä ei varsinaisesti nauti vaikeista tunteista. Silti se, mitä vastustat, pysyy. Kokeile siis pysähtyä tuntemaan tunteesi. Istu sen kanssa. Älä määrittele sitä, älä torju sitä, älä muuta sitä. Tunnustele, missä kohtaa kehoasi tunne tuntuu. Hengitä. Ja tunne, kuinka tunne alkaa vähitellen muuttaa muotoaan, ehkä liikkua kehossa ja kenties haihtua pois. Nyt voi olla analyysin vuoro ja osaat ehkä helpommin ilmaista sitä, mistä tunteessasi oli kyse.

Kokeile. Pelkäämme toisiamme helposti aivan turhaan. Sydämemme voi kertoa meille viestiään siitä, mitä todella tunnemme, mutta pelkäämme tulevamme tavalla tai toisella hylätyksi, jos kerromme asian rehellisesti. Mitä kauemmin pidättelemme, sitä enemmän keräämme painetta. Paineella on tapana joko räjähtää tai alkaa kovettaa kohdettaan. Mitä jos alkaisit elää vaarallisesti? Kokeilisit ilmaista sydämesi totuuden heti ja sellaisenaan, ilman ekstra-painetta? Oman aitouden paljastaminen voi tuntua kiusalliselta aluksi, mutta se säästää sinut hankalilta tilanteilta pitkällä tähtäimellä.

 

Haluatko tutkia tunteita ja niiden ilmaisua lisää? Tule mukaan tutkimusretkelle ja tuo siihen oma panoksesi! Lue Eheyttävän kirjoittamisen verkkokurssista lisää täällä.

 

***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

 

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa ja eheyttää stressiä.
Leave Your Comment

Copyright © 2020 2020. All rights reserved.
Proudly powered by 2020. Theme 2020 made by FitWP.