Emotionaalinen vapaus: Luottamus

Luottamuksen puute voi näkyä monella elämän osa-alueella. Voi olla vaikea luottaa itseensä, omaan ammattitaitoonsa, toisiin ihmisiin, kumppaniin tai kumppaniehdokkaisiin. Joskus voi olla vaikeaa luottaa elämään itseensä, siihen että pystyy pitämään huolta itsestään ja läheisistään tai ansaitsemaan rahaa ja runsautta. Miten luottamusta voi lisätä?

Tunnista. Tunnista, mitkä ovat ne asiat, joissa et luota. Tutkaile, kohdistuuko epäluottamuksesi itseesi, toisiin ihmisiin vai elämään yleensä. Huomaa, että todellisuutesi muodostuu usein sen mukaiseksi, minkä ajattelet, tunnet ja koet olevan mahdollista. Sillä, että et luota, on siis vaikutuksia todellisuuteesi ja sen tulkintaasi.

Luota haavoittuvuuteen. Vaikka tiedostaisit epäluottamuksesi, älä pakota itseäsi olemaan rohkeampi tai luottavaisempi kuin olet. Ole mieluummin rehellinen itsellesi ja muille. Kerro, että sinun on vaikeaa luottaa. Pyri tunnistamaan se hetki, jolloin epäluottamuksesi alkaa syöttää sinulle ”hyökkää tai pakene” –tyyppisiä viestejään. Kun tunnistat pelkosi, maltat mielesi etkä heti toimi pelosta käsin, voit alkaa itse valita, miten todella toimit.

Huomaa luotettavuus. Ala kiinnittää huomiotasi asioihin, jotka tukevat sinua ja ovat pysyviä. Huomaa lattia jalkojesi alla, sänky joka kannattelee sinua, tuoli joka tukee selkääsi. Listaa luottamuksen arvoisia ihmisiä elämässäsi ja sitä, missä asioissa heihin voi luottaa. Listaa myös asioita, joissa voit luottaa itseesi ja tilanteita, joissa elämä todella on kannatellut sinua.

Luotanpas-leikki. Anna luottamukselle mahdollisuus. Jos murehdit rahasta, kokeile olla vaikka viikon ilman jatkuvaa huolissa vellomista. Jos et luota ihmisiin, ala tehdä pieniä hurjia tekoja: Sano juuri se asia, jonka koet olevasi itsellesi totta. Anna mahdollisuus, ota riski, kokeile. Ja katso, miten käy! Useimmiten ihmiset ovat paljon luotettavampia ja parempia kuin uskomme.

 

***
Kolahtiko tietty lause? Jaa se Facebookissa tai Twitterissä valitsemalla lause tekstistä – voit antaa tekniikan hoitaa loput. 

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

 

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.