Elätkö vai suoritatko?

Elätkö elämääsi vai suoritatko sitä? Tässä muutamia vinkkejä suorittamisesta irrottamiseen.

Pakokeino. Ihminen ei koskaan tee mitään ilman, että sille olisi hyvä syy. Suorittamisen ollessa kyseessä syy on usein alitajuinen ja liittyy tavallisesti pelkoon. Pelkoon siitä, että ei kelpaa, tule hyväksytyksi, ole riittävä, pelkoon omia tunteita tai tyhjyyden tunnetta kohtaan. Suorittaminen on siis usein melko tiedostamaton pakokeino. Siksi suorittamisen puolelle lipsahtamista ei aina helposti edes huomaa.

Yhteinen egobuusti. Ei ole väliä puhutaanko työelämästä vai vapaa-ajasta, suorittaminen on osa yhteistä haavaa. Siksi tietyt yhteisöt tukevat suorittamista ja paheksuvat niitä, joita kyseinen addiktio ei kiinnosta. Suorittaminen tappaa tekemisestä ilon, vapauden, leikin ja luovuuden, eikä siis koskaan johda tehokkaaseen toimintaan tai pitkäkestoiseen onneen.

Päästä irti. Suorittamiseen pätee sama kuin muihinkin addiktioihin. Ensin tulee tiedostaa se, että omassa toiminnassa saattaa olla jotain, mikä ei oikeastaan tunnu hyvältä. Sitten jättää pahalta tuntuva tekeminen pois ja korvata se jollakin laadukkaammalla sisällöllä. Joskus tarvitaan kunnon irtiotto ja totaalinen taaksejättäminen asioissa, joissa sisäinen suorittaja pääsee esiin. Toisinaan pelkkä oman kehon ja tunteiden tarkkailu riittää suorittamisen tunnistamiseksi. Heti kun olo alkaa tuntua tukalalta, on aika hakea tekemiseen rennompi vaihde.

Maadoitu ja tule kehoon. Suorittaminen johtuu usein siitä, että olemme liikaa päässäämme. Kun mieli alkaa vetää rekeä, voivat jalat nousta maanpinnalta ja koko elämä on yhtä sinkoilua vailla juurtunutta kiinnekohtaa. Luonto, eläimet ja lapset ovat hyviä maadoittajia ja opettavat hienosti perusasioiden tärkeydestä. Tanssi, jooga ja mikä tahansa liikunta saa sinut helpommin kosketuksiin oman kehosi kanssa.

 

***

Ajatuksia hyvinvoinnista joka tiistai.

***

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.