Miten esille asiantuntijana?

Asiantuntijuus on mielenkiintoinen käsite. Mikä ihmisestä tekee asiantuntijan? Titteli, asema, koulutus, tehty työ vai itse opittu osaaminen? Jos tunnet olevasi asiantuntija tai haluat tulla sellaiseksi, alla on muistilista siitä, miten se tehdään.

Aito kiinnostus. Asiantuntijuus luodaan vakaimmalle pohjalle silloin, kun se pohjautuu pitkäjänteiseen työhön ja perehtymiseen. Sitä taas ei jaksa tehdä ilman aitoa innostusta. Tutki siis kaikessa rauhassa aihealueita, jotka vetävät puoleensa. Kerää kaikki informaatio itseesi, äläkä mieti liikaa sitä, mitä hyötyä siitä on. Tekemisellä on oma arvonsa, eikä sitä kannata sitoa liikaa tuloksiin.

Raportoi matkaasi. Yksi tapa tulla asiantuntijaksi on ryhtyä tosissaan selvittämään, miten jokin homma toimii ja jakaa tutkimusretkensä tulokset myös muille. Perusta blogi, jossa jaat tietosi ja ajatuksesi. Ilmaise itseäsi ihmisille, joita kiinnostaa sama aihe. Kirjoita, puhu, jaa ajatuksiasi. Anna innostuksesi vetää puoleesi niitä, jotka saavat havainnoistasi itsekin uutta ajateltavaa. Kuuntele vastaväitteitä ja kysymyksiä, jotta hahmotat aiheesi sen kaikista kulmista.

Opeta. Ala jakaa tietoasi muille. Pidä workshop, järjestä iltamat tai tapahtuma osaamisesi ympärille. Tämän myötä huomaat mitä jo osaat, lisäksi opit osallistujilta valtavasti lisää. Jakamalla saat selville, mikä tieto on osallistujille tärkeää ja saat ideoita siihen, miten voit kommunikoida osaamistasi kiinnostavalla tavalla.

Luo jotain konkreettista. Tee osaamisesi näkyväksi visuaalisella, kuuloaistiin perustuvalla tai elämyksellisellä tavalla. Järjestä näyttely, konsertti tai tapahtuma, valokuvaa, tee videoita, saata osaamisesi johonkin muille ihmisille jaettavissa olevaan muotoon. Näin onnistut tarjoamaan elämyksen ja jakaamaan sitä tietoa ja innostusta, joka itseäsi aiheen tutkimisessa vie eteenpäin.

Kirjoita kirja. Kirjoita asiantuntemuksesi esiin. Valitse se kulma, josta aihetta ei ole vielä käsitelty ja kokoa sanottavasi joko virtuaalisten tai paperisten kansien väliin. Kyseessä ei tarvitse olla pohjoisen pallonpuoliskon laajin väitöskirja tai vuosisadan tapaus länsimaisen kaunokirjallisuuden kentällä. Suomi on pieni maa, jossa tiettyyn, uuteen aihealueeseen syventyminen tekee sinusta nopeasti ihmisen, joka on perehtynyt siihen eniten koko maassa. Kirja jättää asiantuntemuksestasi pysyvän tiivistymän, johon lukija voi perehtyä sitten, kun aika on hänelle sopiva. Kirjan kautta myös toimittajien on helppo tarttua aiheeseen. Kun kokoat kiinnostavalla ja tuoreella tavalla yhteen asiat, joita olet pyöritellyt ja lopputulokset, joihin olet päätynyt, saatat päästä heidän kauttaan levittämään intohimoasi jälleen laajemmille yleisöille.

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.