Milloin jatkaa, milloin lopettaa?

Joskus elämässä pitkään mukana ollut asia voi alkaa tavalla tai toisella hiertää. Jos kyseessä on harrastus, ihmissuhde, elämäntyyli tai pinttynyt tapa, voi olla hankalaa löytää paikka pisteelle. Mistä tietää, onko aika lopettaa vai onko käsillä nimenomaan se hetki, jolloin on hyvä ottaa koko homma kärsivällisyysharjoituksen kannalta?

Mieti motiivi. Tutki rehellisesti syitä, joiden kautta toimit. Mitä hyvää toiminta tuo elämääsi? Mitä hyvää voit antaa sillä muille? Miksi jatkaa toimintaa, miksi sen voisi heivata?  Kuuntele seuraavaksi ympäristön palautetta ja tutki, vastaavatko omat käsityksesi toiminnan hyödyllisyydestä muiden mielikuvaa asiasta.

Tukeeko tekeminen tulevaisuutta? Ihminen muuttuu joka hetki. Samalla tavalla menevät uusiksi käsitykset siitä, mikä tekee onnelliseksi. Mieti, millaisia asioita haluat elämääsi tulevaisuudessa ja mitä kohti olet menossa. Mikä tuo sinulle iloa, tasapainoa, tyydytystä ja rauhaa. Jos syynissäsi oleva toiminta on tehnyt sinut onnelliseksi joskus, tarkistele tekeekö se yhä. Palveleeko se tulevaisuutta, jota itsellesi toivot?

Tutki syyn alkuperä. Listaa kaikki syyt siihen, miksi et halua lopettaa toimintaa. Tutki sen jälkeen, tulevatko syyt pelosta vai rakkaudesta. Jos syyt kiinnipitämiseen ovat pelkoa, on ehkä aika heivata kyseinen asia. Jos syyt ovat rakkaudesta, on aika olla sisukas.

Päästä irti. Tee päätös. Jätä toiminta taaksesi, lopeta asian vatvominen, päätä antaa asian olla ja anna sille aikaa löytää itse oma muotonsa tai toivota se uudelleenpunnittuna täysimääräisesti osaksi elämääsi. Vatvominen puolesta ja vastaan aiheuttaa ristivetoa elämääsi. Mikä ikinä päätöksesi  asian suhteen on, tee se tietoisesti ja pane piste ainakin omalle prosessillesi, jos et itse asialle.

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.
Leave Your Comment

Copyright © 2019 2019. All rights reserved.
Proudly powered by 2019. Theme 2019 made by FitWP.