Turha pelko vai varoittava aavistus?

Pelko voi osoittaa suunnan, jota kohti ihmisen on hyvä mennä. Pelkoa päin kulkemalla voi löytää oman voimansa ja huomata, ettei mitään pelättävää oikeastaan ollutkaan. Toisaalta varoittavia aavistuksia on tärkeää kuunnella. Joskus tietystä ihmisestä, projektista, työstä tai tilaisuudesta tulee huono fiilis. Näkyvää syytä aavistukselle ei välttämättä ole, mutta vaisto sen kuin varoittaa. Kun näin käy, homma on parempi jättää suosiolla väliin kuin katsoa ja katua. Toisaalta vaistonkin ääni vaimenee, kun sitä ei kuuntele. Miten siis voi erottaa turhan pelon ja varoittavan aavistuksen toisistaan?

Muista järjestys. Kumpi oli ensin, sisäinen vai ulkoinen tieto? Jos ensimmäinen vaikutelmasi oli vahvasti varoittava, mutta tunne hälveni kuultuasi asiasta lisää ja totuttuasi ajatukseen, usko ensivaikutelmaa. Selitykset voivat saada huonon idean vaikuttamaan hyvältä, mutta ne eivät saa sitä olemaan hyvä. Jos idea kuulosti ensi kuulemalta mahtavalta ja alkoi ahdistaa vasta mietittyäsi asiaa lisää, saattaa kyseessä olla turha pelko.

Järjen äänen käsittely. Osaanko minä, pystynkö minä, onko minulla aikaa, haluanko tätä… kaikki ovat oleellisia kysymyksiä,  jotka kuitenkin voivat halvauttaa sinut tullessaan pelkosi suusta. Järki on hieno juttu, mutta se sekoitetaan valitettavan usein pelkoon ja pessimismiin. Tutki, mitkä asenteet pääsi sisäisessä argumentaatiossasi kulloinkin ovat pohjalla.

Keho kertoo. Hiljenny muutamaksi minuutiksi ja seuraile hengitystäsi. Tuo sitten asia, ihminen tai tilaisuus mieleesi. Tunnustele, mitä kehossasi tapahtuu. Nouseeko ihosi kananlihalle inhosta, tuntuuko rinnassa kevyeltä ja innostuneelta, painuvatko kasaan hartiasi merkiksi siitä, että asia tuntuu sinusta taakalta vai kipristeleekö pieni jännitys palleaasi. Jos sanat saavat mielesi sumeaksi, käänny kehosi kielen puoleen. Kehosi kertoo, miltä sinusta oikeasti tuntuu.

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.