Epäonnistuitko? Miten selvitä pettymyksestä

Joskus tapahtuu moka, epäonnistuminen, totaalinen munaus. Oikeastaan on melko sama, olemmeko itse syypää epäonnistumiseen vai johtuiko se olosuhteista. Epäonnistuminen on hyvä käsitellä pois kuleksimasta siinä missä muutkin kielteiset kokemukset.

Unohda hetkeksi myönteinen ajattelu. Kamalinta mitä voit itsellesi sanoa on: Älä välitä. Siinä vaiheessa kun vielä välität, sinä välität. Kohtaa siis epäonnistumiseesi liittyvät ikävältä tuntuvat tunteet. Anna niiden tulla, koe ne kehossasi yksi kerrallaan. Voit oikein hengitellä näiden tunteiden kanssa, mutta älä yritä muuttaa niitä tai ajaa niitä pois. Istu ikävien tunteiden kanssa, anna niiden olla. Se mitä vastustat, pysyy. Siksi on parempi kohdata ikävältä tuntuvat tunteet kuin vältellä niitä.

Pura se fyysisesti. Kun olet tunnistanut ja tuntenut tunteitasi, voit purkaa niitä. Omista juoksulenkki pettymyksen purkamiseen. Hakkaa halkoja, luo raju maalaus, pura tunteesi musiikkiin. Tanssi sille muoto tai mene nyrkkeilytunnille. Liikunta ja konkreettinen tekeminen ovat hyviä keinoja purkaa tunteita.

Lopeta vellominen vasta nyt. Kun olet kohdannut ja purkanut tunteitasi, voit alkaa käyttää myönteistä ajattelua. Mitä hyvää kokemuksessa oli? Mitä opit siitä? Mitä voit tehdä seuraavalla kerralla paremmin? Pettymyksen osuessa kohdalle voi lohduttaa muistutus siitä, että lopulta ainoa pysyvä asia elämässä on muutos. Hankalat elämäntilanteet menevät ohi siinä missä hyvätkin, se kuuluu elämän luonteeseen.

 

***
Kolahtiko tietty lause? Jaa se Facebookissa tai Twitterissä valitsemalla lause tekstistä – voit antaa tekniikan hoitaa loput. 

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

 

 

Haluatko ilmaisen meditaation?
Yhdisty sisimpäsi viisauteen ja varmuuteen.
Leave Your Comment

Copyright © 2020 2020. All rights reserved.
Proudly powered by 2020. Theme 2020 made by FitWP.