Emotionaalinen vapaus: Toisen tunteiden vastaanottaminen

Omissa vaikeissa tunteissa on useimmiten ihan tarpeeksi kohdattavaa. Ehkä juuri siksi toisten ihmisten tunteiden vastaanottaminen ja kohtaaminen voi tuntua pelottavalta. Tässä muutama vinkki tunteiden vastaanottamiseen.

Älä sano: ”Älä välitä”. Kun ihminen on kokenut jotain järkyttävää, oli se sitten pientä tai suurta, tunteiden nieleminen ei auta ketään. Vältä siis tukahduttamasta toisen kokemusta. Älä ”lohduta” toista kertomalla hänelle, ettei hänen tulisi tuntea tunteitaan tai välittää niistä. Teidän molempien tehtävänä on nimenomaan välittää niistä.

Kuuntele ja ymmärrä. Anna toisen purkaa rauhassa tunteitaan ja päästää pahaa oloaan sisuksistaan pois. Voit kertoa, että ymmärrät, miltä toisesta tuntuu. Meillä kaikilla on erilaiset kokemukset, mutta meillä kaikilla on samanlaiset tunteet. Älä kuitenkaan ala verrata omia kokemuksiasi toisen kokemukseen vaan anna toisen puhua itsestään keskeytyksettä.

Älä ratko. Pidättäydy neuvomasta ja ratkomasta toisen ihmisen asioita. Voit aiheuttaa suurta tuhoa hyvää tarkoittavilla mutta hölmöillä neuvoillasi ja tulkinnoillasi. Anna toisen ihmisen löytää itse omat ratkaisunsa. Vellomisvaiheesta on hyvä siirtyä ratkaisuihin ja johtopäätelmiin jossain vaiheessa, mutta vasta sitten kun aidot tunteet on tunnettu, ilmaistu ja käsitelty. Lopulta ihminen osaa useimmiten aina auttaa parhaiten itse itseään. Tärkeintä on, että vaikeissa tilanteissa lähellämme on joku, joka vain kuuntelee.

 

***
Kolahtiko tietty lause? Jaa se Facebookissa tai Twitterissä valitsemalla lause tekstistä – voit antaa tekniikan hoitaa loput. 

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

 

 

 

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.
Leave Your Comment

Copyright © 2019 2019. All rights reserved.
Proudly powered by 2019. Theme 2019 made by FitWP.