Sympatian ja empatian ero

Työelämässä joutuu välillä kohtaamaan tilanteita, joissa toinen ihminen kärsii. Miten reagoida, kun joku saa potkut? Mitä tehdä, kun toinen käy läpi vaikeita tunteita?

Anna tilaa. Olennaista ei ole se, että tietäisit tarkalleen, miltä toisesta tuntuu tai mitä hän käy läpi. Olennaista ei myöskään ole se, oletko kokenut itse jotain vastaavaa elämässäsi. Päinvastoin, omien prosessiesi tuominen kyseiseen kohtaamiseen vie helposti tilan toisen ihmisen tunteilta, omalta läsnäololtasi ja kyvyltä asettua aitoon kohtaamiseen.

Tunnista sympatian ja empatian ero. Tärkeää on tunnistaa kohtaamisissa empatian ja sympatian ero, joka päivä. Sympatia on lähempänä sääliä ja itsesuojelua, empatiassa taas on rohkeutta tunnistaa, että olemme haavoittuvuudessamme tasa-arvoisia.  Hienoilla lauseilla ei ole niin väliä, kunhan sisäinen asenteesi on empaattinen. Yhdysvaltalaisen tutkijan ja kirjailijan Brené Brownin puheen perusteella animoitu video elävöittää helposti ja nopeasti sympatian ja empatian eron. http://www.fastcodesign.com/3023417/the-power-of-empathy-animated

 

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.