Olet vastuussa vain omista tunteistasi

Et kehtaa sanoa jotain, koska pelkäät, että toinen loukkaantuu? Annat mieluummin muiden ihmisten kävellä ylitsesi, kuin kertoisit, miltä oikeasti tuntuu? Tässä muutama ajatus siitä, miten voimme ottaa vastuun vain omista tunteistamme.

Kohteliaisuus. Usein luulemme olevamme kohteliaita, kun jätämme rajamme ilmaisematta ja nielemme tunteemme. Tosiasiassa tukahtuneisuuden ja pidätellyt tunteet aistii. Ainoastaan niiden merkitys jää hämärän peittoon, ellet itse kerro, mistä on kyse.

Sano vain oma tunne. Yksinkertaisinta on vain sanoa, miltä tuntuu. Jos et osaa analysoida tunteen syvintä olemusta meneillään olevassa hetkessä, kerro että nyt tuntuu jokin tuntuu pahalta, hyvältä tai olevan jotenkin vähän vinossa.

Harjoittele. Harjoittele tunneilmaisua niiden ihmisten kanssa, jotka haluat pitää elämässäsi. Kerro, että harjoittelet tunteiden ilmaisua ja ettet välttämättä aina osaa sitä kaikissa tilanteissa. Tärkeintä on, että harjoittelet ja lähdet avaamaan ääneen sitä, miltä mikäkin tuntuu.

Muista vastuusi. Olemme vastuussa omista tunteistamme, emme muiden. Omalla vastuulla on oman tilan ottaminen elämässä, myös tunneilmaisussa. Sitä tilaa ei lopulta voi kukaan muu raivata puolestasi vaan tila on opeteltava ottamaan itse. Et ole vastuussa toisten ihmisten tunteista, tulkinnoista, käsityksistä asenteista tai maailmankatsomuksesta. Kun todella olet aito ja totuudellinen omassa tunneilmaisussasi, voit luottaa siihen, että olet toiminut itseäsi kunnioittaen. Se on usein iso palvelus myös muita kohtaan.

 

***

Ajatuksia hyvinvoivasta elämästä joka tiistai.

***

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.