Näkyväksi minä, me vai hän?

Tässäpä tavallinen näkyvyysongelma palveluja tarjoavalla yksinyrittäjällä. Kirjoittaako nettisivutekstit me-, minä- vai hän-muodossa? On hyvin tavallista, että yrityksen nimen alla toimiva yksinyrittäjä ei halua vaikuttaa piipertelijältä. Hän haluaa ilmaista pystyvänsä toteuttamaan laajoja projekteja yksin ja yhteistyössä alihankkijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Läheskään aina ilmiössä ei ole ollenkaan kyse yksinyrittäjän laajentumispyrkimyksistä. Päinvastoin, hän haluaa pienentää itsensä ja piiloutua yrityksensä nimen alle lähes kokonaan. Kirjoittaako siis nettisivutekstit me-, minä- vai hän-muodossa?

Itsensä brändääminen on hyvin vaikeaa, koska itseään on vaikeaa katsoa ulkopuolelta. Nettisivutekstien funktio on kertoa yrityksestä, asiantuntijasta ja hänen tarjoamistaan palveluista ymmärrettävästi ihmisille, jotka eivät vielä tiedä niistä. Tässä muutama vinkki nettisivutekstien sijamuodon valintaan.

Pieni on suurta. Jos olet pieni, ole sitä reilusti. Liian moni yksinyrittäjä piiloutuu yrityksensä nimen taakse. Tuloksena on yritysviestintää, joka on kadottanut ihmisen, joka työn varsinaisesti tekee. On tehokkaampaa kertoa kuka on, mitä ja miten tekee, kuin tarjota kaikkea kaikille.

Vältä tekstillistä skitsofreniaa. Älä aiheuta tekstillistä skitsofreniaa itsellesi tai lukijallesi. Jos kirjoitat yrityksestäsi me-muodossa (me tarjoamme, osaamme, hoidamme, veloitamme jne.), kohtaat ongelman siinä kohtaa, kun sinun on aika esitellä sivuilla itsesi. Kirjoitatko yht´äkkiä minä-muodossa ja paljastat, että olet suurelta kuulostaneen firmasi ainoa työntekijä? Vai jatkatko mahtipontisen kulissin pitämistä ja esittelet itsesi hän-muodossa, ison yrityksen kaukaisena toimitusjohtajana, jonka tekoja ja ajatuksia hänen pikku alaisensa ovat saaneet tehtäväkseen kuvailla? Ristiriitaista ja hämmentävää. Sinulle ja lukijalle.

Ole rehellinen. Kirjoita siis kursailematta itsesi esiin. Ole minä ja puhu tarjoamistasi palveluista. Kerro, että sinulla on hyvät kontaktit ja toteutat myös isoja projekteja yhteistyökumppaneittesi tai alihankkijoittesi avulla. Jos käytät alihankintana ostamaasi apua tuotteittesi valmistamisessa, on yhä kyse sinun tarjoamastasi palvelusta.

Ole ”me” kun olet me. Käytä me-muotoa silloin, kun tarjoat jotakin tasaveroisena yhteistyökumppanina yhdessä toisen yrittäjän kanssa. Tällöin voitte käyttää me-muotoa ja kertoa, että kyseessä on palvelu, jonka te toteutatte yhteistyössä.

Tämä blogi syntyi vastauksena näkyväksi tulemisen prosessiin liittyviin kysymyksiin.  Jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta ja kommunikaatiosta blogissani joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.