Miten oppia ottamaan vastaan?

Vastaanottaminen on monelle ihmiselle vaikeampaa kuin antaminen. Yksi pelkää menettävänsä kontrollin, toinen jäävänsä kiitollisuuden velkaan. Joku uskoo, että elämässä on kaikki tehtävä itse tai että se, mikä on helppoa, ei ole todellista, aitoa tai pysyvää.

Jos ihminen ei pysty vastaanottamaan, hänen voi olla vaikeaa tienata elantoaan ja sallia rahan virrata luokseen. Voi olla hankalaa löytää kumppania tai sallia rakkauden soljua vapaasti nykyisen kumppanin kanssa.

Vastaanottamisen taito liittyy kykyyn antautua. Siis siihen, jolla ei ole mitään tekemistä uhriuden kanssa. Miten kykyä vastaanottamiseen voisi siis lisätä?

Ota vastaan kehut. Mitä tapahtuu, kun joku kehuu sinua? Ohitatko tilanteen kuin et olisi kuullutkaan? Alatko vähätellä asiaa, josta sinua on juuri kehuttu? Koetko tarvetta kertoa ikään kuin vastapainoksi asioista, jotka sinulla eivät ole niin hyvin tai retostella kuinka rankkaa kehutun asian aikaansaaminen on sinulle ollut? Kohteliaisuuden vastaanottamiseksi riittää pelkkä kiitos. Se, että tunnistat toisen hyvän tarkoituksen ja eleen, jolla hän haluaa osoittaa sinulle jotain hyvää vastaanotettavaksi – ja sitten vastaanottaa se.

Ota vastaan runsaus. Opettele ottamaan vastaan materiaalisia asioita, joita joku tarjoaa sinulle pyyteettömästi. Tarjoaako joku hyvää hyvyyttään sinulle kyydin, palveluksen tai drinkin? Mitä jos sanoisit siihenkin vain kyllä kiitos, etkä olisi heti tivaamassa tilinumeroa, jonne maksun voi siirtää. Tilaisuutesi vastavuoroiseen antamiseen tulee kyllä, joten voit aivan hyvin keskittyä käsillä olevaan hetkeen, jossa sinun kohdallasi on kyse vastaanottamisesta.

Ota vastaan tunteet. Monet ihmiset toivovat tuntevansa onnellisuutta työssään tai elämässään. Hyvää fiilistä, onnistumista, iloa, intohimoa. Milloin se tulee, jos ei silloin, kun tunnet sen? Kiinnitä siis huomiota siihen, että todella vastaanotat tunteesi. Kun onnistut jossain, ota aikaa fiilistellä sitä! Iloitse onnistumisestasi, pysähdy hetkeen ja nauti tunteista, joita koet.

Voit harjoitella vastaanottamista kaikkien tunteiden kanssa. Päästä ne sisään, kutsu ne kylään, tunne ne sellaisina kuin ne ovat. Elämän on tarkoitus tuntua elämältä. Siihen kuuluu kaikki tunteet. Myös ne, jotka ovat ekstaasia nihkeämpiä.

 

***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä, yrittäjyydestä ja elämästä joka tiistai.

***

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.