Miten luodaan kohtaaminen?

Ihmisten väliset kohtaamiset voivat syntyä tai olla syntymättä. Kohtaamisen taito on laji, johon me kaikki pystymme. Kohtaaminen vaatii emotionaalista kypsyyttä, taitoa, halua ja uskallusta. Tässä on muutamia elementtejä, joita hyvä kohtaaminen voi sisältää.

Itsereflektio. Kohtaamisessa on tärkeää olla nöyrä. Nöyrä sille tosiasialle, että se mitä näemme toisessa, on meissä itsessämme. Piste. Näin ollen jos huomaat tuomitsevasi toista ihmistä tai ihailevasi tätä, on kyseessä tunne, jota tunnet itseäsi kohtaan suhteessa samantyyppisiin ominaisuuksiin itsessäsi. Voit koettaa luopua arvostelunhalusta, sillä sinun arvostelusi ei ole toiselle ihmiselle ja hänen totuudelleen lopulta kovin relevanttia, se vain pahimmillaan hankaloittaa tai ainakin etäännyttää sinun suhdettasi kyseiseen ihmiseen tai asiaan.

Valitse tukea elämää. Voimme pienissäkin tilanteissa valita, tuemmeko elämää vai kuolemaa. Tuemmeko toisessa kielteistä ja myrkyllistä, itseä tai muita soimaavaa maailmankuvaa? Vai kannustammeko häntä silloin, kun hän vaikuttaa heräävän henkiin ja puhuvan asioista tavalla, joka saa hänen silmänsä loistamaan?

Luottamus. Luottamus on tila, jossa kohtaaminen voi tapahtua. Luottamusta rakennetaan joskus pitkään ja välillä sen voi rikkoa nopeasti. Ihmisen mahdollisuus ilmaista itseään ja kyky kuunnella ja ottaa vastaan vaatii luottamusta, niin suhteessa itseen, toiseen kuin lopulta koko maailman luotettavuuteen.

Kunnioitus. Kohtaamisessa kenenkään ei tarvitse selitellä. Todellinen ymmärtäminen, myötätunto ja kunnioitus ovat luottamuksen lailla tiloja, joissa todellisuus voi tapahtua ja muuntua. Kunnioitus on läsnä, kun emme pelkää totuutta itsemme tai toisen puolesta.

 

PS. Olen nyt Instagramissa nimellä jenniarbelius.fi. Tule mukaan!

***

Ajatuksia hyvinvoivasta elämästä joka tiistai.

***

 

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.