Mitä oma surusi voi kertoa?

Muutama vuosi sitten ajattelin perustaa uuden blogin. Sen nimi olisi ollut Itkupilliblogi. Tuohon aikaan olin todennut, että itkeminen ei ollut enää minulle satunnainen, puhdistava tapahtuma, vaan pikemminkin elämäntyyli. Ja elämäntyylejähän on muodikasta esitellä blogeissa.

Suunnittelin, että tässä blogissa ei todellakaan näkyisi kauniita vaatteita tai onnellisia ihmisiä yhdessä brunssilla, vaan turvonneita silmäluomia, vakavaa punoitusta kasvoilla ja paljon räkää.

Ajattelin esitellä ip:t eli iltapäiväitkut sekä kertoa erilaisista tavoista, joilla voi parhaiten itkeä itsensä uneen.

Itkupilliblogi ei koskaan toteutunut. Jossakin vaiheessa lakkasin myös itkemästä.

Silti surun määrä, jota ihmiset sisällään joskus kantavat, voi yllättää. Suru on yksinkertainen tunne, joka syntyy monipuolisista tilanteista. Se ei ole sairaus.

Samaan aikaan tilanne, jossa joka päivä itkettää, kertoo siitä, että jokin mättää. Ihminen, joka haluaa rakastaa itseään, päättää ottaa selville, mistä on kyse.

Mitä surulta voi oppia?

Kokemus. Yksinkertaisimmillaan suru johtuu siitä, että menetämme jotain, mitä rakastamme tai koemme jotakin aidosti järkyttävää. Näissä tilanteissa auttaa parhaiten vertaistuki, se että tulee kuulluksi. Ja aika.

Menneisyys. Monesti sisässämme on surua, joka ei ole tullut itketyksi silloin, kun sen aika oli. Koska emme voi paeta mitään, mikä on jo meissä, ei menneisyyden itkut auta kuin itkeä.

Elämäntilanne. Joskus itkettää siksi, että olemme elämäntilanteessa, jossa petämme itseämme. Olemme ihmissuhteessa tai tilanteessa, joka on vastoin sitä, minkä tunnemme sydämessämme oikeaksi. Joskus on hyvin vaikeaa myöntää, että valinnat, jotka olivat oikeita joskus, eivät välttämättä ole sitä enää. 

Tottumus. Joskus käperrymme suruumme, koska se saa meidät tuntemaan olomme tärkeäksi. Olemme ehkä olleet surullisia niin pitkään, ettemme osaa olla muutakaan, se on ikään kuin osa identiteettiämme. Myös surusta on hyvä osata päästää irti. Kun osaamme tuntea vahvasti surua, osaamme tuntea vahvasti myös iloa ja onnea.

Jenni

***

Ajatuksia elämästä joka tiistai.

****

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.