Leipätyön ja kutsumuksen ero

Mistä tunnistaa oman kutsumuksensa? Entä mikä vikaa on leipätyössä? Ei yhtikäs mitään.

Mitä rakastat. Kutsumus liittyy siihen, mitä rakastat ja siihen, mikä vetää sinua aidosti puoleensa. Millainen tekeminen jaksaa kiinnostaa sinua vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen? Mistä aiheesta luet vapaa-ajallasi ja mitä tekisit tai tutkisit huolimatta siitä, saatko tutkimusmatkastasi palkkiota vai et? Kutsumus ohjaa sinua eteenpäin ilman, että sinun täytyy murehtia suunnasta.

Hyvä leipätyö. Voi olla että teet vapaa-aikanasi pölyttynyttä toimistotyötä, vaikka kutsumuksesi on kasvattaa mehiläisiä ja tuottaa luomuhunajaa. Voi olla, että jaat sanomalehtiä vaikka kutsumuksesi on tehdä taidetta tai saada oma, aloitteleva yrityksesi kannattamaan. Tällöin leipätyösi on oleellinen osa kokonaisuutta. Se takaa sinulle materiaalisen turvallisuuden ja sen kautta myös vapauden toteuttaa sitä, mikä on sinulle merkityksellistä. Eikä taloudellisen turvallisuuden ja tasaisen arjen havittelussa ole mitään vikaa ilman mehiläissuunnitelmiakaan. Työstä kuin työstä tulee mukavaa, kun asettaa itselleen tavoitteen tehdä kaikki askareensa arvokkaalla tavalla. Mitä tahansa työtä voi tehdä kunniakkaasti, läsnäolevasti ja iloita siitä, mitä tekee.

Elämäntapa. Työpaikka tai oma yritys voivat olla tapoja toteuttaa kutsumusta. Kutsumustyö liittyy jatkuvuuteen ja liikkeeseen. Se sulautuu helposti muihin elämänalueisiin, jättää jäykät erottelut työn ja vapaa-ajan välillä taakseen ja muuttuu elämäntavaksi. Kun oma ura on kutsumuksen ohjauksessa, ei oikeastaan koskaan voi jäädä työttömäksi. Jos jokin olosuhde muuttuu, omat kyvyt kyllä löytävät uuden keinon ilmentyä.

Lue aiheesta lisää Marianne Williamsonin kirjasta Vaurauden salaisuus. Työ, raha ja ihmeet (Basam Books 2012).

 

***
Varaa nyt paikkasi intuitiivisen yrittäjyyden verkkokurssille (16.9.–16.12.) ja hyödynnät aikaisen varaajan edun!

***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.