Käytätkö huonoa itsetuntoa tekosyynä?

Lykkäiletkö asioita, koska ajattelet, että ne kuuluvat toisenlaisille ihmisille? Sellaisille, joilla on tiettyjä ominaisuuksia, joita sinulla ei ole, kuten enemmän rahaa, kontakteja, parempi tausta, elämäntilanne tai ainakin parempi itsetunto? Älä anna mielesi hämätä sinua. Itsetunto on yliarvostettua.

Itsetunto vs. Omanarvontunto. Yhden määritelmän mukaan itsetunto on uskoa omaan kykyynsä tehdä jotain. Omanarvontunto puolestaan on käsitys omasta hyvyydestä tai huonoudesta. Omanarvontunto on arvostusta tai arvostuksen puutetta olemisen tasolla, itsetunto tekemisen tasolla. Voi olla että tunnistat toisen olevan itselläsi parempi kuin toisen. Yhtä kaikki; oma asenne, lempeys ja harjoitus saavat molempien kohentamisessa paljon aikaan.

Päätä. Kokeile päättää, että nyt olet tietyssä asiassa varmempi. Päätä olla sitä tänään. Sinun ei koskaan tarvitse olla täysin suvereeni tai täydellinen. Kokeile vain olla tänään varma asiassa, joka vielä eilen jännitti ja katso, mitä tapahtuu.

Tee. Kun tarkkailet ketä tahansa ihmistä, joka on saavuttanut mielestäsi jotain ihailtavaa, muista että hänkin aloitti jostain. Ihailemasi ihminen tuskin tiesi, mihin hänen ponnistelunsa voivat johtaa. Hän ei takuulla tuntenut oloaan 100 % varmaksi kaiken aikaa, vaan todennäköisesti hän räpiköi eteenpäin yhtä summamutikassa kuin kaikki muutkin. Ei kukaan osaa mitään ennen kuin oppii sen. Ei kukaan. Siksi sinunkaan ei tarvitse olla valmiiksi jotain tullaksesi joksikin. Ota suunta, lähde kohti tavoitettasi ja tee. Itsetuntosi kasvaa tekemisen myötä samalla kun matkasi etenee.

 

***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.