Herkkyys on todellista voimaa

[ois skin=”Pop-in”]Olen aina ollut super-herkkä, nykyään kai määritelmäni olisi erityisherkkä. Minulla matka herkkyyteni hyväksymiseen vaati hieman hommia, mutta se palkitsi elämällä, joka tuntuu aidosti hyvältä.

Sitä ennen piti tietysti löytää tuska, jonka herkkyyteni hyväksymättömyys minussa aiheutti. Löysin sen toisten ihmisten tekemän peilaamisen avulla.

Oli Rosen-menetelmän kurssi muutama vuosi sitten. Näillä kursseilla mennään omien tunteiden ja kehomuistojen ytimeen syyvyydellä, jota kaltaiseni syväsukeltaja rakastaa.

Kurssi oli päättymässä ja oloni oli hyvä. Päivän päätteeksi tehtiin vielä kevyt harjoitus, jonka tarkoituksena oli antaa kaikille hyvä olo ja uutta itsetuntoa elämään ennen kuin lähdetään kotiin.

Harjoituksessa jokaisen oli määrä kuiskata toiselle, mitä upeaa ja kaunista hänessä näkee. Minun korvaani kuiskanneista 80 % kurssilaisista sanoi: “Olet ihanan herkkä”.

Muserruin täysin.

“Nyt ne näkee, että olen friikki”, ajattelin.

“Enkö ole vieläkään päässyt eroon siitä! En kestä”, tuskittelin.

Koin epäonnistuneeni, kun herkkyyteni huomattiin, sillä olin koko elämäni ajan kokenut sen tarkoittavan jotain pahaa. Olin lapsesta saakka kuullut sitä, kuinka naurettavista asioista loukkaannuin, kuinka “ajattelin liikaa” ja kuinka turhia havaitsemani vivahteet ja sävyt elämässä olivat, kuinka tylsiä kiinnostuksenkohteeni olivat ja kuinka outoa tarvitsemani määrä itsekseen oloa oli.

Jossakin kohtaa kehitin kunnon suojamekanismit herkkyyteni ympärille, sillä olin ymmärtänyt, että herkkyys on heikkoutta. Halusin olla rohkea selviytyjä, voimakas ja kyvykäs ihminen, jonka on helppo olla oma itsensä.

En todellakaan osannut arvostaa omaa herkkyyttäni samalla tavalla kuin ne, jotka nimesivät sen parhaimmaksi ominaisuudekseni.

Kurssin jälkeen ymmärsin, että minun on parempi tehdä asialle jotain. Tällä kertaa päätin “omistaa herkkyyteni”, siis kääntää sen muotoon, jossa se palvelee minua, ilman että minun tarvitsee hävetä sitä tai pitää yllä vanhoja suojamekanismeja, joilla olin tottunut suojelemaan herkkää sisintäni.

Luin herkkyydestä ja aloin nähdä herkkyyden erityisenä lahjakkuutena, joka auttaa minua havaitsemaan tarkasti kaiken sen, mikä jää vähemmän herkiltä huomaamatta. Annoin arvoa emotionaaliselle älykkyydelle, kyvylle ymmärtää tunteita. Sielukkuudelle ja luovuudelle, joita herkkyys tuo tullessaan.

Ymmärsin, että itse asiassa monet merkittävät taiteilijat, tieteilijät, keksijät ja johtajat kautta historian ovat olleet erityisen herkkiä ja kääntäneet sen voitokseen.

Otin ammatillisesti käyttöön herkkyyteeni liittyviä lahjojani, jotka olin aiemmin yrittänyt tunkea tiedostamattomaan tai ainakin piilottaa muilta ihmisiltä. Suojasin itseni asioilta, tilanteilta ja ihmisiltä, jotka olivat minulle liian kovia ja karkeita. Muutin elintapojani niin, että ne kunnioittavat kehoani. En enää yrittänyt pusertaa itseäni muottiin, johon en kuulu. Annoin herkkyydelleni tilaa ja huomioin sen lempeästi tärkeänä osana itseäni ja ihmissuhteitani.

Aloin jopa rakastaa sisäistä runotyttöäni, jota olin aiemmin nolostellut. Elämässä on niin paljon kovuutta ja ilkeyttä, että kaunosieluisuus tuo siihen vain tarvittavaa vastapainoa, ajattelin.

Paradoksaalista kyllä, vasta herkkyyteni hyväksymällä taisin löytää omaa tapaani olla rohkea selviytyjä, voimakas ja kyvykäs ihminen, jonka on helppo olla oma itsensä.

Näin otat herkkyytesi haltuun

Hyväksy. Herkkyys on ikään kuin asetus, johon kehosi, mielesi ja tunteesi ovat virittyneet. Taajuus on pysyvä, joten sen kanssa on järkevää opetella elämään.

Suojaa. Järjestele elämäsi niin, että se kunnioittaa herkkyyttäsi. Jätä sellaiset ravintoaineet, kemikaalit, ympäristöt ja ihmissuhteet, jotka eivät tunnu sopivilta. Herkkänä ihmisenä olet hyvä tuntemaan ja tunnistamaan asioita, joten tiedät kyllä mistä luopua.

Näe hyvät puolet. Mieti miten herkkyytesi voi palvella sinua työssäsi ja elämässäsi. Millä tavalla muut ihmiset voivat saada apua herkkyydestäsi?

Nauti. Herkkänä ihmisenä saat elämästä irti moninkertaisesti. Nauti kyvystäsi nähdä kauneutta siellä, missä kaikki eivät pysty. Kunnioita tunteittesi syvyyttä sekä ymmärrystäsi elämän ja ihmisyyden moninaisiin sävyihin.

***

PS. Minulta ilmestyy syksyllä kirja hyvän yhteyden luomisesta itseen. Pääset kirjan sähköpostilistalle alla olevassa osoitteessa. Saat liittymisen yhteydessä myös henkilökohtaisen suosittelulinkin, jota jakamalla voit saada kirjan ilmaiseksi!

http://jenniarbeliusyhteys-0.launchrock.com/

 

 

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2024 2024. All rights reserved.
Proudly powered by 2024. Theme 2024 made by FitWP.