Vedic Art

Vedic Art -maalauksiani kesältä 2019.
Vedic Art -maalauksiani kesältä 2019.

Vedic Art on menetelmä, jota voi käyttää oman maalaamisen ja luovan prosessin tukena. Se ei ole terapiaa, mutta maalaaminen voi kyllä olla hyvin terapeuttista. Samoin luomisen prosessi, johon kuuluvat väistämättä elämän isot kysymykset: Kuka olen nyt, missä kohdassa olen elämässäni, minne haluaisin mennä, mitkä sanattomat voimat minussa vaikuttavat, saisinko niihin yhteyden, entä millaisia ihmeitä voin luoda, jos annankin itseni vain antautua luomisen virtaan ja avautua kauneudelle?

Vedic Artin pohja on muinaisessa, noin kuutisen tuhatta vuotta vanhassa intialaisessa vedisessä perinteessä. Veda on sanskritin kieltä ja tarkoittaa suomeksi tietoa. Vedoja eli veda-kirjoja, joihin intialainen suullinen viisausperinne aikoinaan kirjattiin, on tuhansia. Vedic Art ei edellytä veda-kirjallisuuteen perehtymistä tai mitään erityistä maailmankatsomusta, filosofiaa tai uskontoa.

Vedic Artin loi ja toi maailmaan ruotsalainen kuvataiteilija Curt Kjällman (1938–2010). Hän sai vedalaisesta viisaudesta yhteen puristetut taiteen 17 prinsiippiä, jotka ovat Vedic Artin perusta. Hänen oppi-isänään oli intialainen Maharishi Manesh Yogi (1938–2008) ja Maharishin oppi-isänä oli intialainen Guru Dev (1868–1953).

Maharishin nimen saatat tunnistaa liittyen transendenttiseen meditaatioon, sillä hän toi menetelmän länsimaihin. Nykyään monet taiteilijat käyttävät TM-meditaatiota ja siitä on tehty satoja tutkimuksia. Vedic Artiin kuuluu kyllä hiljentyminen ja hiljaisuuden löytäminen osana taiteellista luomista, mutta sinänsä TM-meditaatiota tai mitään muutakaan meditaatiota ei tarvitse osata.

Vedic Art on menetelmänä ihan oma juttunsa. Se on hyvin yksinkertainen ja helppo tapa sukeltaa taiteeseen ja itseensä. Prinsiipit voi oppia peruskurssilla ja niitä voi käyttää luomisen sykäyksenä. Vedic Art on menetelmä, joka on oman kokemukseni mukaan yhtä aikaa herkkä, hellä, voimakas ja syvä. Todella yksinkertainen, riisuttu ja helppo. Syvästi uudistava ja transformoiva. Konkreettinen. Todellinen apu niin luovuuden esteiden poistamiseen, maalaamiseen ja oman taiteilijuuden herättelyyn ja esiin kaivamiseen kuin oman elämänkin selkeyttämiseen. Se vaikuttaa kaikilla tasoilla ja voi kirkastaa myös omaa elämää, koska siinä mennään kohti oman itsen todellista ydintä, joka on aina hiljainen ja tyyni.

Olen Vedic Art -opettaja. Minun opettajiani ovat olleet Marjaana Murto ja Anne Kuntsi. Suomalainen Vedic Art -koulutus on erittäin laadukasta, koska Curt Kjällman työskenteli tiiviisti suomalaisten kanssa ja ehti eläessään tuoda Suomeen ja suomalaisille tietoa ja taitoa, joka on tavoitettu ja säilytetty äärimmäisen hyvin. Vedic Art on menetelmänä levinnyt ympäri Eurooppaa ja erityisen vahvaa se on Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa, Englannissa ja Ranskassa.

Peruskurssi kestää 6 päivää. Sen voi käydä joko kolmessa osassa (2 päivää kerrallaan) tai yhdessä viikossa putkeen. Viikon aikana on mahdollista uppoutua prosessiin täysin. Sinun ei tarvitse olla kuvataiteilija, haluta sellaiseksi tai osata maalata osallistuaksesi kurssille. Voi olla hyvin vapauttavaa vain nauttia väreistä ja maalata ilman, että yrittää osata mitään. Vedic Art on menetelmä, joka eheyttää ja elvyttää omaa luovuutta, ilmeni se millä elämänalueella tahansa. Itselläni se on maalaamisen ohella avannut kirjoittamista, joka on minulle ominaisin tapa ilmentää luovuutta.

Ilmoittelen sekä sähköpostilistalla että sivuillani tulevista kurssiaikatauluista ja -paikoista.  Tule mukaan sähköpostilistalle kentässä alla.

Vedic Art -kurssit löydät täältä.

Minun maalauksiini voit tutustua täällä.

Tervetuloa Vedic Artin maailmaan!

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2023 2023. All rights reserved.
Proudly powered by 2023. Theme 2023 made by FitWP.