Valitset aina ajatuksesi itse – valitse siis tietoisesti

Tuula Amberlan kappaleessa Lululla oli kolme mieltä.

Niin on sinullakin. Mutta vain yksi niistä on Todellinen Mielesi.

Ihmeiden oppikurssi avaa kahta eri ajatusmallia: yhtäältä pelon ja ristiriidan ajatusmaailmaa että toisaalta Ikuista Rakkauden ajatusmaailmaa, joka ei muutu miksikään siitä, mitä pelon mieli ”ajattelee”.

Voidaan ajatella, että on kolmaskin mieli, joka on mielen sisällön valitsija. Se on se osa tietoisuudessa, joka voi tunnistaa, että mielessä ylipäätään on ajatuksia, ja joka pystyy sekä tunnistamaan ajatusten lähteen että tekemään valinnan, kumpaa ajatusmallia se haluaa uskoa, eli millaista mielensisältöä se valitsee kasvattaa.

IOK-Teksti on radikaali siinä mielessä, että sen mukaan Jumala ei suinkaan luonut tätä maailmaa ja sen ihmisiä kärsimyksineen. Jumala eli Ikuinen, Muuttumaton Rakkaus Ajatteli eli Laajensi Rakkautensa Kaikkeuteen, mutta koska Kaikkeus sisältää vapauden ajatella toisella tavalla, myös Jumalasta erossa tehty ”ajattelu” on mahdollista. Tämän tehdyn – ei Luodun – ajattelun sisältö on Viattomuuden, Vapauden, Rakkauden, Totuuden, Runsauden ja ylipäätään Todellisen Ajattelun vastakohtaa.

Todellisuudessa Jumalalle ei kuitenkaan ole vastakohtaa, koska Se On Kaikki, Mitä On.

Näin ollen vaikka osa tietoisuudesta päätti tehdä toisen ”todellisuuden” ajatellessaan Jumalasta erossa, Jumalan Rakkaus pysyy ikuisesti muuttumattomana. Se on Ajaton, Muuttumaton, Muodoton Rakkauden Ajatus. Se lävistää kaiken, myös sinun ja minun tietoisuuden. Se ei muutu miksikään siitä, jos päätämme ajatella Siitä erossa.

Yhdellä tavalla katsottuna aika, paikka ja muodot ovat Jumalan vastakohtaa, ellei niiden sisältö ole Yhtä Jumalan kanssa.

Pelon tekemässä maailmassa eli ajassa, paikassa ja muodossa on mahdollista muistaa Todellisuus eli Rakkaus.

Se on Ajatus. Se on sisältö, joka on tietoisuudessamme jatkuvasti vaihtoehtona valinnallamme. Se ei muutu miksikään siitä, vaikka päättäisimmekin olla uskomatta siihen, tai olla valitsematta Sitä mielemme sisällöksi.

Jumalasta erossa tehtyä ajattelua ei ole Luotu Laajentamalla Rakkautta, vaan se on tehty ajattelemalla Jumalasta erossa. Näin ollen sen voi myös tehdä tekemättömäksi. Tämä tapahtuu omassa mielessä, valitsemalla Rakkauden sisältö pelon sisällön sijasta.

Tätä tarkoittaa anteeksianto. Se on oikeastaan vain uudelleen muistamista: ”Luulin olevani miljardien rakkaudettomien ajatusteni tekemä rakkauden irvikuva, mutta se ei olekaan totta, olenkin Rakkaus.”

Tätä on anteeksiannon matka Itseen.

Ensin tarvitaan ymmärrys siitä, miten pelon ajatusmalli toimii ja tieto siitä, että se ei ole Totuus Itsestä.

Toiseksi tarvitaan, että antaa pelon ajatusten nousta oman mielen uumenista tietoisuuteen, itsensä katsottavaksi. Kun jo tietää, että pelon ajatukset eivät ole totuus Itsestä, niitä uskaltaa katsoa. Ja tässä kohtaa voi alkaa valita: vieläkö haluan uskoa pelon mielensisältöön eli ajatuksiin syyllisyydestäni, hävettävyydestäni, arvottomuudestani, puutteestani, tuomiostani, ristiriidastani, monimutkaisuudestani ja vaikeudestani – vai sallisinko itseni jo vihdoin tuntea Rauhaa?

Tätä mielen avaamista ja omien ajatusten oikaisua elämä on silloin, kun etsii mieleensä Rauhaa. Mitä enemmän saa mieleensä Vapautta, sitä enemmän Se heijastuu myös oman elämän puitteisiin.

Anteeksiannon matka auttaa yhdistymään Todelliseen Itseen. Kun yhteys Itseen laajenee, se heijastuu kaikille elämän osa-alueille, väistämättä. Kaikki ajatukset luovat muotoa jollakin tasolla (IOK Teksti Luku 2. VI.9.13–14). Muoto ei kuitenkaan ratkaise onnellisuutta, vaan mielensisältö.

Kun pelon pieni minä väistyy vähä vähältä Todellisen Minän tieltä, eli kun pelon ajatukset alkavat haihtua Rakkauden Ajatusten tieltä omassa mielessä tehdyn ajatuksen valinnan seurauksena, se näkyy väistämättä myös onnellisuuden sisältönä muodossa, oli kyse sitten ihmissuhteiden parantumisesta, terveydestä, ilosta työssä, mielenrauhasta liittyen rahaan tai ylipäätään siinä, että on hyvä olla omassa mielessään ja omissa nahoissaan.

Käytä siis mieltäsi tietoisesti: ota käyttöön mielesi valitsija ja ole halukas valitsemaan Rakkauden Ajatus mielesi sisällöksi jatkuvasti, uudelleen ja uudelleen, kussakin uudessa nyt-hetkessä.

Pelon ajatuksia ei tarvitse pelätä, peittää tai tukahduttaa. Ne voivat ajassa tuntua hetkellisesti hirveiltä, mutta Ikuisuudessa ne eivät ole mitään. Siksi niiden voi aivan hyvin antaa nousta näkyviin piilostaan – ja valita Rauhan ajatukset tilalle.

Odotettavissa on, että pelon mieli käy häijyksi, kun sen kuolema-sisältöinen ”elämä” on uhattuna ja mielentila aiotaan sen tarjoaman sisällön sijasta täyttää alati syvenevällä Rakkauden ja Runsauden Todellisella Elämällä eli Vilpittömyyden Mielen sisällöllä – mielen vapauttamisessa kannattaa siis ottaa vastaan apua.

Ei synnytyssaliinkaan mennä yksin ”hoitamaan hommaa kotiin”, vaan synnytyksessä on hyvä olla mukana ammattitaitoinen kätilö ja/tai doula.

Sama pätee prosessiin, jossa ihminen syntyy Itsekseen jälleen ja muistaa, kuka Hän Todella On, kaiken pimeän ajattelunsa alla.  

FEMME SPIRITUELLE

PS. Avaan tällä sivulla sisäistä matkaani käytännön esimerkein ja jaan samalla Ihmeiden oppikurssin inspiroimia ajatuksia. Uusi kirjoitus ilmestyy joka perjantai. Tervetuloa matkalle mielenvapauteen kanssani!

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn kaikkiin maksuttomiin materiaaleihin (mm. kirjoitukset / videot / audiot), jotka saat suoraan sähköpostiisi.

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2021 2021. All rights reserved.
Proudly powered by 2021. Theme 2021 made by FitWP.