Taidetta kotiisi

TARINANI TAITEILIJANA

Minulle taide on tullut ikään kuin yllätyksenä ja se on edelleen ikuinen ihme. Aloin maalata harrastuksena vuonna 2004 ja jossain kohtaa huomasin, että oma tyylini on ekspressionistinen ja lähellä abstraktia. Käytännössä aloitan työt aina abstrakteina, mutta sitten huomaan niiden ilmaisevan jotakin kuvallista.

Käytän usein lastaa siveltimen sijasta ja siksi kädenjälkeni on rosoinen ja siinä on tietynlaista hallitsemattomuutta. Töissäni on aina useita kerroksia. Yhden valmiin teoksen sisään voi kätkeytyä monta tarinaa ja asentoa, joista jokainen antaa jotakin valmiiseen työhön. Siksi töiden pinnassa on elävyyttä ja yllätyksellisyyttä.

Olen itseoppinut kuvataiteilija. Matkaani on siivittänyt Vedic Art, joka on hiljaisuuteen ja intialaiseen vediseen perinteeseen perustuva luovuutta avaava menetelmä, jota aloin opiskella vuonna 2013. Valmistuin itse Vedic Art -opettajaksi vuonna 2019. Vedic Art ei ota kantaa maalaamisen sisältöön, eikä kyse ole tyylisuuntauksesta. Kyse on tavasta tehdä taidetta, joka perustuu hiljentymiseen, oman sisimmän kuuntelemiseen ja vedisen viisauden tarjoamiin luoviin sykäyksiin.

Minulle maalaaminen ja hiljaisuus liittyvät vahvasti yhteen. Molemmat ovat keinoja sukeltaa itseeni, omaan luovuuteeni, alitajuntaani, muutokseen ja luomiseen. Maalaamisen avulla löydän keinoja ilmaista asioita, jotka eivät ole täysin ymmärrettävissä sanoilla tai käsitteellisellä mielellä. Sekä hiljaisuus että maalaaminen yhdistävät minut hitaampaan tai ikiaikaisempaan kytkentään minussa itsessäni, eikä siinä ajantajussa ole kyse päivänpolttavista aiheista tai päivätajunnan pölinöistä ylipäätään.

Koen, että töissäni nousee pinnalle viestejä, eräänlaisia arkkityyppejä tai merkityksellisiä hahmoja, kerroksellisuutta, mielenmaisemia tai tunnelmia. Ehkä niiden tarkoitus on tukea ihmisen sanatonta viisautta ja muistuttaa siitä. Kenties katsojan, kuvan ja taiteilijan viisaudet tunnistavat itsensä toisissaan juuri siinä pienessä hiljaisessa hetkessä, jolloin huomio on sanattomassa ja ajattomassa – kuvassa. Se hetki tuo helpotusta arkeen.

Olen myös Suomen Taiteilijat ry:n jäsen.

– Jenni

 

LISÄÄ KUVIA, VIDEOITA JA TARINOITA TÖIDEN TAUSTALLA:

Julkaisen instagram-tililläni @jenni.arbelius kuvia ja videoita töistäni. TikTokissa @jenniarbelius julkaisen myös niihin liittyviä tarinoita.  Facebookissa minulla on julkinen yritystili @jenniarbelius.fi. Kannattaa ottaa kaikki tilit seurantaan, koska niiden kautta saat paljon paremman kuvan töistä ja siitä, mitä kaikkea niihin kätkeytyy. 

 

HINNAT JA OSTAMINEN:

Muut paitsi myydyt teokset ovat vapaasti ostettavissa. Pienten töiden hinta on sama eli kaikki 20×20 cm kokoiset työt ovat 399 euroa ja kaikki 27×20 -kokoiset työt ovat 419 euroa kappale. Hinta sisältää postituksen Suomeen sekä pakkauksen, joka suojaa teosta kolhuilta. Tauluissa on taakse kiinnitetty rautalanka seinälle ripustamista varten. Saat paketissa myös aitoustodistuksen.

Isompien töiden kohdalla kuljetus ja sen hinta on sovitaan erikseen tapauskohtaisesti. Olet tervetullut katsomaan töitä tai noutamaan teoksen minulta Turusta. Voin myös pakata työn turvallisesti ja lähettää sen Matkahuollon kautta. Saat seurantatunnuksen sähköpostiisi. En vastaa kuljetusyhtiön virheistä. 

 

TAIDEJULISTE:

Serpentine-teos on saatavilla myös taidejulisteena. Lisää tietoa täällä.

 

OTA YHTEYTTÄ:

sivun alareunasta tai YHTEYS-sivun kautta, mikäli olet kiinnostunut jostakin työstä tai haluat kysyä lisää.

 

VEDIC ART:

 • Vedic Art -menetelmään voit tutustua täällä: Vedic Art.
 • Tulevista vedic art -kursseistani löydät tiedon täällä: Vedic Art -kurssit.

 

TAIDENÄYTTELYT:

 • CALIFORNIA GREY. TikTok-taidenäyttely. Tulossa pimeään kaamoksen aikaan tuomaan valoa. Päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin, tule seuraamaan jo nyt osoitteessa: TikTok/JenniArbelius.

 • VUOSINÄYTTELY. 8.8.-28.8.2022. Suomen Taiteilijat ry:n vuosinäyttely. Yhteisnäyttely. Jyrytys: kuvataiteilija Tero Annanolli. Kaapelitehdas, Valssaamo. Kaapelinaukio 3, Helsinki.

 • Vedic Art -opettajakurssin yhteydessä Perniössä heinäkuussa 2019. Yhteisnäyttely.

 • KIRJAVALLANLUMOUS. Yksityisnäyttely. Hirvensalon kirjasto, 3.5.–31.5.2017 Wäino Aaltosen koulutie 3, 20900 Turku.

 • KEVÄT TOI VALON. Yhteisnäyttely. Galleria Fogga, 11.3. – 30.3.2017, Pohjoisranta 8 B, Helsinki. Kuraattori Eeva-Liisa Kujala. 

 • Vedic Art 4 -kurssin yhteydessä Muuramessa elokuussa 2017. Yhteisnäyttely.

 • Vedic Art 3 -kurssin yht                     sä Kemiönsaaressa heinäkuussa 2016.

  Yhteisnäyttely.

 • Vedic Art 2 -kurssin yhteydessä Kemiönsaaressa heinäkuussa 2014.

  Yhteisnäyttely.

 • Vedic Art 1 -kurssin yhteydessä Tammisaaressa kesäkuussa 2013.

  Yhteisnäyttely.

 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2022 2022. All rights reserved.
Proudly powered by 2022. Theme 2022 made by FitWP.